Dé redenen waarom diëten niet werken
05 februari 2022 

Dé redenen waarom diëten niet werken

De redenen waarom diëten niet werken

Op Netflix stond een hele interessante documentaire: The reasons why diets fail (onderdeel van de documentaireserie: Explained)
Een aanrader, al is die inmiddels niet meer op Netflix te zien. 

Mensen worden steeds zwaarder. Onder meer omdat ze niet meer hoeven te werken voor hun eten (op het land). Er wordt veel meer eten gemaakt en de voedingsindustrie wil dat allemaal graag verkopen. De porties zijn groter geworden. Het gemak waarmee eten beschikbaar is, is enorm. Bovendien zijn veel claims op producten misleidend. Producten worden als gezond neergezet (bijv. 50% minder vet), terwijl ze boordevol calorieën zitten.

Ook hebben ze gekeken naar verschillende diëten. Het reduceren (uitbannen) van koolhydraten werd in een groot onderzoek vergeleken met een dieet gericht op het reduceren van vetten in voeding. De uitkomsten waren vrijwel gelijk. Sommigen waren afgevallen, anderen niet of kwamen zelfs aan. Veel deelnemers waren overigens wel bewuster en ook gezonder gaan eten.

In een ander onderzoek dat besproken werd, volgden ze deelnemers aan The biggest loser, een populair tv programma in America. De onderzoekers concludeerden dat bij de deelnemers, die razendsnel gewicht verloren, de stofwisseling enorm gedaald was. Bovendien hadden ze juist meer honger (ze kregen minder snel het seintje vol in hun hersenen). Na 6 jaar waren de deelnemers gemiddeld 2/3 van hun gewicht weer aangekomen.

De conclusie van het programma:

Blijvend afvallen werkt alleen als het niet voelt als een dieet

Er is géén magische eet-oplossing voor iedereen, kies wat bij jou past.
Het gaat in-the-end om volhouden, om blijven doen.

De uitzending was enorm herkenbaar voor me.
Een bevestiging:

  • producten op de verboden-middelenlijst zetten
  • heel snel afvallen
  • alles of niets gedrag

zijn allemaal dingen die voelen als dieet.
En daarmee zijn ze niet houdbaar.

Succesval afvallen gaat in the end om:

  • doorzetten op moeilijke momenten, 
  • jezelf steeds weer opladen om in actie te komen,
  • jezelf trainen om slimme keuzes te maken, 
  • nieuwe slanke gewoontes ontwikkelen, 
  • emoties toelaten in plaats van wegeten en 
  • steeds opnieuw leren van tegenslagen
  • en eten wat je zelf wilt; geen dieet volgen

Succesvol afvallen draait dus vooral om psychologie

Niet om de HOE (wat je eet)
Maar veel meer om de WAT -> wat wil je bereiken, wat zet je in beweging,
De WIE ->  wie wil jij zijn, wie is die slanke versie van jezelf?
En om de WAAROM -> waarom wil je dat, waarom is dat zo belangrijk voor je
Dat gecombineerd met hoge energie en de juiste mindset

Ons premium coachplan is gericht op deze psychologie achter eten.

De academy met 6 stappen (6 trainingen) helpt je om de oorzaken achter je eetdrang aan te pakken, om te werken aan jezelf, je discipline, je omgang met gedachten en emoties én op het ontwikkelen van de juiste mindset en energie.

In een persoonlijk coachtraject krijg je begeleiding van een coach. Zij houdt je in het maandelijkse 1-op-1 gesprek een spiegel voor, luistert, leeft mee en helpt je doelgericht verder. Onze expert-coaches zijn opgeleid als actie-gerichte coaches en begeleiden ook je coachgroep en groepsgesprekken.

In onze community krijg je hulp als je dat nodig hebt en je geeft hulp aan anderen. Samen kom je tot grotere successen. Met de nieuwe (wekelijkse) live events, blijf je steeds gemotiveerd én bij de les.

Doorbraak voor het leven

Deze ingrediënten samen vormen een gouden combinatie.
Een intensief, levensveranderend traject.
Eentje die wel degelijk werkt om succesvol af te vallen.
Zonder dieet.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Elke eerste maandag van de maand starten er een nieuwe coachgroepen. 

Zorg dat je erbij bent.
Het is het zo ontzettend waard.

>>> Ja, ik schrijf me in >>>

Ik spreek je,

Mieke

Ps. Meedoen aan een coachplan kan helemaal zonder risico! Bevalt het niet? Binnen 21 dagen krijg je gewoon je geld terug! Lees hier alles over het nieuwe coachplan.E-book: Afvallen zonder dieet
Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd. Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering. In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community. Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen