Zo zet jij de knop nu om (voor mij een absolute doorbraak)

Zo zet jij de knop nu om (voor mij een absolute doorbraak)

Afvallen en gedragsverandering, hoe werkt dat nu precies

Afvallen zonder dieet draait om veranderen.
Meer precies: om het veranderen van je eetgedrag, oftewel: gedragsverandering.

Zoals je wellicht weet (zeker als je de gratis zomer-podcasts luistert), heb ik al tijden de regie helemaal terug. Ik val af en voel me er erg goed bij. Ik heb me de laatste tijd vaak afgevraagd hoe het komt dat ik nu weer echt afval terwijl me dit vorig jaar niet goed lukte.

Kijk, de basis van verandering is me duidelijk: Je hebt een aantrekkelijk afslankdoel: je wilt graag kilo’s kwijt, fitter zijn, je trots en aantrekkelijk voelen, etc.

Je huidige situatie, je huidige gewicht en eetgedrag is het startpunt.

Je gaat richting je doel door acties uit te voeren: Alleen nog 8,9 10-en eten, nee zeggen tegen overeten of bijvoorbeeld een eetdagboek bijhouden.
Oftewel: je richt je op minder eten en meer bewegen.

So far, so good.
Eenvoudiger dan dit kan ik afvallen niet uitleggen.
Maar…., ergens onderweg, in het proces, kom je barrières tegen, belemmeringen.

Belemmeringen in je eigen hoofd

Meestal zitten die in je hoofd. Het zijn je eigen gedachten en overtuigingen die je in de weg zitten. Die op een lastig moment naar boven komen en ervoor zorgen dat je stopt met minder eten, dat je van het ‘slanke’ pad raakt.

Voorbeelden daarvan zijn gedachten als: ‘mijn dag is nu al verpest, ik kan het niet dat afvallen, wat maken die kilo’s ook uit, dit is te lekker, het is zonde eten weg te gooien, dit is niet het juiste moment, ik heb alles geprobeerd, het is nu zo gezellig'… en ga zo maar door.
Je kent ze vast wel; de bekende smoesjes of draken-gedachten.

Moeilijke gebeurtenissen leiden tot focus verlies

Het kan ook zijn, dat je de regie kwijtraakt door een gebeurtenis. Je bent net lekker bezig en dan raak je geblesseerd, of iemand in je omgeving wordt ziek, of je werk is opeens heel stressvol. Je verliest je focus en/of je energie in het afvallen. Je afslankdoel verdwijnt naar de achtergrond.

Het probleem is bovendien dat, ook al wil je het liefst volgende week 3 kilo lichter zijn, je gewicht altijd een lange termijn doel is. Je hebt je doel niet morgen bereikt.

Dat betekent dat iedereen tijdens het afvallen wel eens zo'n periode met minder focus en minder regie meemaakt.

Om een lange termijn doel te bereiken heb je een growth-mindset nodig

En daarom is het weer zo ontzettend belangrijk dat je, als je begint met afvallen, je niet alleen je eetpatroon aanpakt, maar dat je ook je mindset verandert.

Het is essentieel voor succes (en voor het opstaan na een tegenslag) dat je regie pakken gaat ziet als iets leuks. En waardevols.

Omdat regie op je (eet)gedrag je leven beter maakt. Het gevoel over jezelf is positiever als je regie hebt én het resultaat op de weegschaal ook.

Nieuwe, slanke gewoontes, maken alles makkelijker

Het is eveneens essentieel voor succesvol afvallen op lange termijn dat je nieuwe gewoontes ontwikkelt. Daarmee maak je (op den duur) onbewust, slanke keuzes. Het maakt bijvoorbeeld enorm veel verschil als je jezelf aanleert om bij stress niet ‘automatisch’ naar de chips te grijpen, maar even te mediteren of te wandelen.

Of dat je op traktaties niet automatisch ja zegt, maar dat je min of meer automatisch: Nee, tenzij zegt. Tenzij de traktatie voor jou een 9 of 10 is, neem je het niet. Jij bepaalt je eigen eetmomenten en kiest je eigen voedingsmiddelen. Dat zijn voorbeelden van handige gewoontes.

Krijg jij de knop niet om, is afvallen een behoorlijke opgave?

Krijg jij de knop maar niet om? Lukt het je niet om echt te beginnen?
Heb je die slanke mindset en de nieuwe, slanke gewoontes (nog) niet?
Sta je stil in gewicht of kom je eigenlijk (langzaam) aan en vind je de regie op je eetgedrag (terug)pakken een behoorlijke opgave?

Dan is het zaak om nu in te grijpen. Richt je dan vanaf dit moment op het terugvinden van de focus, energie en motivatie om regie te pakken. Voordat je verder aankomt.

Mijn doorbraak dit jaar

Voor mij kwam de doorbraak afgelopen tijd door verschillende events.  Ik heb de afgelopen maanden verschillende events en masterclasses gevolgd. Online én offline. Over zelfontwikkeling (Tony Robbins), op zakelijke gebied (Veronique Prins) en diverse kleinere masterclasses. 

Ik volgde ze voor inspiratie (ik geef zelf weer meer events en wilde leren van anderen), maar ook gewoon om een boost in m’n eigen leven te krijgen, keuzes te maken.
Iedere keer kom ik geïnspireerd terug. Omdat er net dit werd gezegd, of ik kreeg net daarover een nieuw inzicht. Elk event heeft mij verder geholpen richting mijn doelen én waarden.
Dat is dé reden dat ik de regie weer helemaal terug heb. Op eten, gewicht én op mijn leven.

Een inspiratie EVENT is in mijn visie een heel krachtig middel.

Voor mij is een onlinecursus of training super waardevol om meer inzicht te krijgen en vaardigheden te leren, nadat je besloten hebt er weer helemaal voor te gaan.

Maar als je dát besluit steeds niet neemt, of niet echt; dan heb je simpelweg een extra zet nodig. Een duw in de rug. Een stoot motivatie. Een boost aan energie en het gevoel van JA!!!

Ik zie het, ik voel het, ik ga het DOEN!

Heb jij zo’n boost nodig om nu de knop om te zetten?
Om met nieuwe energie af te vallen?
Om regiepakken op je eetgedrag top-of-mind te krijgen én daadwerkelijk in actie te komen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwe Power-event.

Een eenvoudige, inspirerende interactieve sessie op 13 juli van 10.00 – 12.00 uur.
Online voor slechts 17,- (dat is inclusief de opname ervan). Dat is dus een no-brainer prijs!

En ja, natuurlijk ligt de waarde vele, vele malen hoger, gezien de inhoud en praktische tips die je krijgt. Ik wil dit event echter graag laagdrempelig en toegankelijk houden, met gemotiveerde mensen, zonder dat het geheel vrijblijvend is.

Twijfel niet en meld je aan via de link hieronder

Ook als je de sessie liever terugkijkt in je eigen tijd, kun je je aanmelden. Je krijgt op 13 juli in de middag, de opname toegestuurd. Die kun je terugkijken zolang en zo vaak je wilt!

Zet die knop om en verlies die kilo's deze zomer.
Gun jezelf de perfecte start van een slanke, topzomer

>>> Ja, ik doe mee, ik ga ervoor deze zomer >>>

Ik zie je 13 juli.
Tot dan,

Mieke

Ps. Hier lees je meer over het volgende Power-event.


Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd. Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering. In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community. Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen