Astrid viel 13 kilo af met regie: 'Het is een toverwoord voor mij'
12 juli 2022 

Astrid viel 13 kilo af met regie: 'Het is een toverwoord voor mij'

Astrid wilde haar gezondheid weer terug en heeft regie gepakt op haar eetgedrag. Ze is daarmee 13 kilo afgevallen en voelt zich energieker en relaxter. Lees hier hoe ze door middel van het Skinnyminds coachplan een stap dichter bij haar doelen is gekomen.


Mijn gezondheid ging er last van krijgen

Ik was niet mijn hele leven te zwaar. Ik denk dat ik mid-20 ben begonnen met diëten. Ik heb alles wel geprobeerd. Van Weightwatchers, EGA tot het brooddieet en noem het maar op. Alle gekke diëten heb ik wel geprobeerd. Dat werkte allemaal. Ik was nog jong dus dan gaat het allemaal vrij simpel.

Vervolgens heb ik een tweeling gekregen. De kinderen sliepen slecht en daardoor ik ook. Toen kwamen er wat kilo’s bij. Ik heb er nooit echt een probleem van gemaakt, ik was gewoon wat te zwaar. Ik vond daardoor niet mezelf ineens minder leuk, maar op een gegeven moment is het wel je gezondheid die daar last van gaat krijgen. Ik had een te hoog bloedsuiker, vervolgens diabetes en dan moet er toch wel iets gaan gebeuren.


Ik dacht bij mezelf: 'Wat wil ik nou eigenlijk?'

Zelfs toen heb ik niet meteen actie ondernomen. Je neemt een pilletje, vervolgens nog eentje en op een gegeven moment zat ik op vier pilletjes. Nu is er gelukkig wel al weer eentje af. Ik heb toen het hele proces doorlopen van 'ik moet afvallen en ik mag niks'. Nou dat werkt allemaal niet.

Vorig jaar november ben ik pas echt getriggert. Ik dacht bij mezelf: “Wat wil ik nou eigenlijk?”. Ik deed wel eens meditatie-oefeningen. Bij één daarvan moest ik visualiseren wie ik bovenaan de trap zag. Ik zag alleen mezelf. Ik realiseerde me dat wat ik wilde uit mezelf moest komen. Ik moet het voor mezelf gaan doen. Mijn schoonzus had het Skinnyminds traject ook doorlopen en had het er wel eens over gehad, toen dacht ik: “Daar ga ik wel een keertje naar kijken.” En dat heb ik gedaan. Zo ben ik bij het coachplan terecht gekomen.


Inspiratie en motivatie

De eerste maand dat ik was begonnen, was ik nog echt zoekende. Wat willen ze van me en wat moet ik met die community. Ik moest even inkomen met hoe het allemaal werkte. Toen ik het eenmaal doorhad, toen heeft het mij heel veel steun en houvast gegeven. Het zijn allemaal mensen die hetzelfde doormaken.

Ik zeg ook wel eens dat het lijkt alsof Skinnyminds voor mij gemaakt is. Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Wel hebben we nog een whatsapp-groep met de coachgroep, op die manier hopen we dat we elkaar kunnen blijven inspireren.Regie is een toverwoord voor mij

Als je minder eet dan val je af, dat is duidelijk. Maar wat er vaak mist is dat stukje mindset. Een echte eyeopener was voor mij ‘regie’. Het werkt gewoon. Het is een toverwoord voor mij. Regie pakken en weer bij jezelf komen.

Het is helemaal niet erg als je eens een keer een ijsje eet. Ik doe dat ook gewoon en blijf dat ook gewoon doen. Ik ben door middel van het coachplan het dieetdenken echt kwijtgeraakt. Geen eten meer wat ik niet mag of bijvoorbeeld punten tellen. Heerlijk vind ik het. In het verleden als je iets ‘lekkers’ at, dan gaf je het op. Nu kan ik gewoon weer de regie terugpakken.

Een voorbeeld hiervan was mijn vakantie in Italië. Dan was ik bij familie en kregen we heel veel lekker eten en het wordt dan voor je opgeschept. Maar de regie die ik dan pakte was dat ik niet nog een bord nam en dan bijvoorbeeld geen wijntje erbij nam. En dan kan je er ook echt van genieten. Nog een quote van Mieke die ik super vind is:

'Je eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerste.'Slank zijn was niet mijn hoofddoel

Ik voel me licht, wat ik natuurlijk nog lang niet ben. Maar het komt doordat ik me relaxed voel. Mijn eetgedrag is relaxed.

Afvallen ging voor mij niet om slank worden. Natuurlijk is het wel leuk, maar ik was daarvoor ook gewoon een vrolijk mens. Bij mij was de echte reden mijn gezondheid. Ik heb daarbij niet een specifiek gewicht in gedachten; ik wil heel graag van mijn medicijnen af. Binnenkort mag ik ook weer een pilletje minder. Ik ben ook nog niet waar ik wil zijn, maar ik voel me nu al een stuk energieker.

Wat ik ook leuk vind om te doen is shoppen in mijn eigen kast. Kleding die ik bewaard heb, die ik nu weer pas of bijna pas. Ik heb nog één jurk in mijn kast van 15 jaar geleden en ik zou het erg leuk vinden als ik die ooit weer kan aandoen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen