Farideh (-11 kg) kreeg paniek van diëten
28 januari 2021 

Farideh (-11 kg) kreeg paniek van diëten

Farideh is 11 kilo afgevallen met het Skinnyminds coachplan. ‘Wat voor mij heel erg heeft gewerkt is dat je naar je gedrag kijkt in plaats van dat je een dieet voorgeschoteld krijgt. Dat je jezelf niet verbiedt om bepaalde dingen te eten. Alleen dat je misschien dat niet meer zo vaak of zo veel doet als dat je daarvoor deed.’ Dit is haar verhaal.

Ik hield van het bourgondische leven

Vanaf mijn 30ste ben ik vooral aangekomen. Ik had echt een bourgondisch leven, lekker genieten en borrelen. Na mijn zwangerschap is het toen van kwaad tot erger gegaan. Dan blijf je in een cyclus van diëten en weer aankomen. Ik heb bijvoorbeeld koolhydraatarm gedaan, maar dan kom je er toch achter dat koolhydraten best wel een essentieel onderdeel zijn en dat het lastig is om echt je hele leven geen koolhydraten meer te eten. Ik ben daar heel veel mee afgevallen, maar ook net zo hard weer mee aangekomen.

Eierkoeken kwamen me de neus uit 

Sinds mijn bevalling ben ik gaan jojo-en.  Ook heb ik Sonja Bakker gedaan. Dan vertellen ze wel precies wat je moet eten, maar op een gegeven moment ga je je daartegen verzetten. Zeker met al die eierkoeken die je moet eten. Die eierkoeken kwam me de neus uit. En dan kom je op een punt waarbij je dat nummer op de weegschaal wel erg hoog vind worden. Dan moet je gewoon wat gaan doen. Ik kreeg alweer een soort van paniek, want hoe ga je nou toch dat dieet volhouden. “Moet ik dan toch mijn hele leven maar eierkoeken gaan eten?” Toen ben ik op zoek gegaan naar iets anders. En ik kreeg Skinnyminds de hele tijd in mijn tijdlijn op Facebook te zien. Toen heb ik ook een aantal van deze succesverhalen gelezen en heb ik besloten dat ik dit wel wilde proberen. Tot nu toe heeft het allemaal fantastisch gewerkt!

11 kilo afvallenJe gaat in jezelf geloven

Je twijfelt natuurlijk aan het begin wel, je hebt al die diëten geprobeerd en die hebben allemaal niet gewerkt. Als je begint met het coachplan moet je ook je streefgewicht invullen en dan twijfel je toch aan jezelf of je dat wel kan halen. Mijn ervaringen waren dat ik het nooit volhield, dus ik hoopte wel dat ik dit dan vol kon houden. Het is fijn dat je terug kan vallen op een coach en dat je een half jaar lang een programma doorwerkt waardoor je steeds weer een stukje verder komt. Dat je niet in één keer alle info krijgt, want dat is gewoon heel erg veel. Gaandeweg kom je erachter dat het toch goed gaat en daarmee heb ik ook mijn streefgewicht bereikt.

Mijn leven na het coachplan

Na het coachplan heb ik een aantal veranderingen in mijn levensstijl toegepast. Allereerst ben ik veel sportiever geworden. Ten tweede eet ik alles! Het gaat simpelweg gewoon om het ‘regie pakken’. Dus je eet minder van dingen en je staat jezelf dingen toe maar ik houd wel die controle. Bij Skinnyminds leer je heel goed kijken naar je eigen gedrag en waarom je bepaalde dingen doet. Dat komt daarna ook elke keer weer terug en zo kan je de regie blijven houden.

Ik eet niet heel anders dan voorheen, dat is ook juist het prettige. Ik kan leuk met mijn gezin mee doen. Mijn man neemt lekker 4 broodjes nutella en ik neem er dan af en toe één. Zo kan ik toch meedoen en meegenieten en dat is heel anders dan alle andere diëten die ik heb gedaan. Je dwingt jezelf niet om dingen niet te eten. “Als het geen 8. 9 of 10 is waarom zou je het dan eten.” Je eet best vaak en vaak ook dingen die je dan op dat moment eigenlijk niet zo lekker vindt. Je moet eigenlijk alleen dingen eten die je een 8, 9 of een 10 zou geven.

Het coachplan is een hele goede aanvulling op het boek van Mieke. Je leest het natuurlijk wel en dat staat ook vol eyeopeners, maar met het coachplan ga je er echt mee aan de slag. En je hebt natuurlijk een steuntje in de rug en een coach waar je op kan terugvallen. Je kan het als ware niet weer terug in de kast zetten. Voor mij was dit coachplan echt ideaal en ik ben ook super blij dat ik nu mijn “onmogelijke” streefgewicht bereikt heb. En ik vind het zo interessant en sta zo achter de methode dat ik in maart ga starten met de coachopleiding.

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Kijk hieronder voor meer informatie.

Je hebt een persoonlijke coach die maandelijks een 1-op-1 gesprek met je voert. Daarnaast krijg je drie groepsgesprekken en wekelijks chatcoaching. Je coach helpt je met oefeningen, tips en zet je aan het denken.

Na het coachplan heb je dit bereikt:

  • Je bent afgevallen zonder te lijnen of diëten
  • Je mindset rondom eten en afvallen is veranderd
  • Je hebt regie op je eetgedrag

Wil jij bovenstaande punten bereiken en samen met een coach er volledig voor gaan? Klik dan hier voor meer informatie over het coachplan.

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het.Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me gespecialiseerd in eet-gedragsverandering & coaching en schreef een boek over mijn ervaring: HET GEHEIM VAN SLANKE MENSEN. Mijn boek was een groot succes. In de afgelopen jaren heb ik 8 bestsellers geschreven (>300.000 verkocht) daarnaast geef ik hele effectieve online trainingen en heb ik een coachtraject dat 3x per jaar start. Mijn podcast is al meer dan 750.000 keer gedownload.
Reactie plaatsen