Anouk (-17 kilo) schrok van haar eigen foto’s en draaide de knop om
15 maart 2021 

Anouk (-17 kilo) schrok van haar eigen foto’s en draaide de knop om

Anouk viel 17 kilo af met het Skinnyminds coachplan. Dit is haar succesverhaal.

Dun zijn vond ik niet mooi

In mijn puberjaren dacht ik dat ik alles kon eten. Ik had net een groeispurt gemaakt en was op mijn 14e al 183 cm. Hierdoor was ik erg mager, maar dat vond ik eigenlijk niet zo mooi. Toen ik 16 jaar werd veranderde dat. Ik kwam flink aan in gewicht, sportte nauwelijks en had geen flauw benul van wat ik allemaal in mijn mond stopte. Elk jaar kwamen er steeds weer kilo’s bij en had ik geen zicht meer op mijn gewicht. Doordat ik lang ben valt het wel minder op, maar voordat ik met het coachplan begon woog ik ruim 101 kg. 

Ik heb meerdere diëten gevolgd, zoals koolhydraatarm en shakes. Eigenlijk alles wat slecht voor je is. Dan viel ik wel snel 10 kilo af, maar dit kwam er net zo snel weer aan. 

‘Ik wilde niet onder ogen komen welke maat ik had’

Vorig jaar was ik het zat. Ik voelde mij ongelukkig en vond niets mij meer leuk staan. Ik merkte op dat ik helemaal geen spijkerbroeken meer in mijn kast had en alleen nog maar wijde flared pants droeg. Ik wilde niet onder ogen komen welke maat ik had. Ik was gewend aan maat 40, die had ik altijd gehad, maar op dit moment paste ik niet eens meer een maat 42. 

Toen we voor de lockdown op vakantie gingen en ik foto’s van mezelf in bikini terug zag, schrok ik me een hoedje. Was ik dit? Wat ik zag was een ongelukkig persoon die haar buik verborg met een handdoek. Ik zag dikke armen en benen met een ingezakte cellulitis kont. Ik dacht: “Hallo meid, je bent 25!” Toen ik thuis eindelijk het lef had om op de weegschaal te gaan staan, stond daar 101kg. Sindsdien ging de knop op. Mijn collega adviseerde Skinnyminds en gaf mij ook Mieke’s boek. Zij was zelf er veel mee afgevallen. Ik was direct geïnteresseerd in de strategie en ben mij gaan verdiepen in de website. Ik heb mij toen aangemeld voor het coachplan.

Ik heb geen moment spijt gehad

Het coachplan had precies de juiste begeleiding die ik nodig had. Je had gesprekken met je coach, twee keer per week contact in de groep, zoom meetings en het werkboek. Ik was dagelijks bezig met het plan en dat motiveerde mij ook om er elke keer weer bij stil te staan. Ik vond het in de coachgroep zo bijzonder om te zien dat je elkaar eigenlijk niet kent, maar dat je zoveel informatie met elkaar deelt dat het voelt alsof elkaar super goed kent. Ik ben nog steeds ontzettend blij met de groep en mijn coach Fanny waarmee ik het proces heb doorlopen. We hebben veel steun aan elkaar gehad en motiveerden elkaar. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn deelname.

Het werkboek online vond ik erg prettig, ondanks dat het heel veel informatie was. Ik blader er nog steeds in terug als ik voor mijn gevoel even de draad kwijt ben. En het leuke is ook dat we nu na afloop van het coachplan nog steeds een Whatsappgroep hebben met onze coachgroep. We delen nog steeds foto’s, baalmomenten, maar vooral ook geluksmomenten. Voor mij was het heel bijzonder om als jongere deelnemer in de groep te zitten. Soms ging het mij wat gemakkelijker af dan andere deelnemers en voelde ik mij schuldig. Uiteindelijk hebben we zo’n goede band met elkaar opgebouwd dat ik het leeftijdsverschil eigenlijk gauw ben vergeten.

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is de psychologie achter eten. Ik heb een andere relatie gekregen met eten. Ik ben mij bewuster van wat ik in mijn mond stop en probeer hier echt van te genieten. Ik heb geleerd dat je ook af en toe iets lekkers kunt eten, maar dan met mate. Dit allemaal in combinatie met sporten. Dit was voor mij de juiste manier. Dat is de sleutel tot mijn succes.

Trots op mijn resultaat!

Uiteindelijk ben ik 17 kilo afgevallen met het coachplan. Ik voel mij lekker in mijn vel en zelfverzekerd. Ik ben dan ook ontzettend trots op mijn resultaat. Ik draag weer alle kleding die ik leuk vind en mijn relatie met eten is ontzettend veranderd. Op werk zat mijn broek altijd strak in maat L, nu draag ik een losse maat M! Ik voel mij echt een heel ander mens.

Ik zou het coachplan aanbevelen aan iedereen die worstelt met zijn gewicht en hier onzeker over is. Twijfel vooral niet, het is het zo ontzettend waard!

Wil jij net zoals Anouk zelfverzekerd zijn en lekker in je vel zitten? Doe dan mee met ons coachplan

Geen gepruts meer in je eentje: blijvend afvallen vergt er echt voor gaan. Daar kan online coaching je direct bij helpen.

Het coachplan is geschikt voor mensen zoals jij en ik. Voor levensgenieters met zelfinzicht die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien, die houden van een goed glas wijn en stuk chocola. Ben jij hier in geïnteresseerd en klaar om de stap te maken en regie te pakken op je eetdrang? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het.Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me gespecialiseerd in eet-gedragsverandering & coaching en schreef een boek over mijn ervaring: HET GEHEIM VAN SLANKE MENSEN. Mijn boek was een groot succes. In de afgelopen jaren heb ik 8 bestsellers geschreven (>300.000 verkocht) daarnaast geef ik hele effectieve online trainingen en heb ik een coachtraject dat 3x per jaar start. Mijn podcast is al meer dan 750.000 keer gedownload.
Alieke
Door

Alieke

op 20 Mar 2021

Fantastisch! Ik heb hetzelfde verhaal ! Dankzij Skinnyminds ben ik 15 kg kwijt! Ik voel me er geweldig goed bij.

Reactie plaatsen