Yvette (-15 kilo) valt na jaren diëten zonder moeite af
22 maart 2022 

Yvette (-15 kilo) valt na jaren diëten zonder moeite af

Yvette is 15 kilo afgevallen met het Skinnyminds coachplan. Ze is de strijd met afvallen en diëten kwijt. Valt na jarenlang diëten zonder moeite af en geniet van lekker eten! Dit is haar verhaal.


Diëten maakte mij zwaarder

Vanaf de puberteit was ik al te zwaar. Dus ik ben altijd al wel te zwaar geweest. Ik ken ook niet anders dan dat wij thuis bezig waren met afvallen. In de loop van de jaren kwamen de kilo's er bij. Ik heb wel eens teruggekeken op foto's van een paar jaar terug. Daar was ik dus ook al te zwaar, maar op dat moment ben je nog zwaarder en dan denk je: "Waar maakte ik me toen druk om.."

In de loop van de jaren kwam ik dus steeds meer aan. Dat kwam voornamelijk omdat ik veel bezig was met diëten. Als je zo'n dieet doet dan val je wel af, maar daarna kom je weer aan plus nog wat extra kilootjes. Wanneer je stopt met de regels van het dieet gaat je gewicht toch langzaam weer omhoog.

Nu ben ik twee keer zwanger geweest en na mijn tweede zwangerschap was ik echt op mijn toppunt. Toen woog ik 110 kilo en was ik er helemaal klaar mee.


Ik wilde de strijd met afvallen kwijtraken…

Ik kwam een jaar of 10 geleden al in aanraking met Skinnyminds doordat ik de boeken van Mieke had gelezen. Ik was gelijk super enthousiast en had ook mijn moeder verteld van "Ja dit is het!" Echter had ik toen nog niet de tools om ermee af te vallen. Ik kon het niet zelf. Vervolgens is dat weer naar de achtergrond gezakt en heb ik in tussentijd nog heel veel andere diëten geprobeerd. Toch bleven die boeken in mijn achterhoofd zitten en ik ging toch weer even kijken. Misschien was er wel alweer iets nieuws uitgekomen van Mieke. Toen bleek er een hele community te zijn en allerlei programma's. Daar ben ik me destijds in gaan verdiepen.

Ik ben eerst de 6-weekse cursus gaan volgen, maar dat was voor mij niet afdoende om het daarna zelf te kunnen. Na een coachgesprek met Ineke was het duidelijk dat ik er echt voor moest gaan. Er werd me namelijk gevraagd waar ik mezelf zag over 3 jaar als ik het niet zou doen, als ik het half zou doen of als ik het helemaal zou doen. Dat was voor mij de eyeopener die ik nodig had en ik ben gelijk het coachplan gaan doen. Ik was eindelijk klaar om de strijd met afvallen en diëten kwijt te raken.

…En dat is gelukt!

Mijn ervaring met het coachplan is super positief. Ik kan nu zeggen dat ik de strijd met afvallen kwijt ben. Ik twijfelde eerst nog wel of ik weer in een groep wou. Ik had dat namelijk met Weight Watchers ook gedaan. Daar was ik wel een beetje moe van eigenlijk. Maar dat was gelijk na de eerste sessie weg. Ik merkte gelijk hoe waardevol het was om het samen in een groep te doen. We zitten nu na het coachplan ook nog steeds samen in een whatsapp groepje. In het eerste gesprek met mijn coach was ik ook erg verrast. Ze zei: "Je gaat dit gewoon doen, je kan dit." Nou dat was voor mij heel raar. Ik geloofde niet eens in mezelf en nu was er iemand anders die zo ineens in mij geloofde. Dat heb ik het gehele traject als mantra in mijn hoofd gehouden. - Je kan dit -

Wat me ook veel heeft geholpen waren de quick wins. Je gaat dan toch weer even terug naar de basis en te kijken naar de dingen die je nu kan toepassen, waardoor je toch minder calorieën binnenkrijgt, maar niet het gevoel hebt dat je op dieet bent. En dat is ook de hele leidraad: Je bent niet op dieet, je past je levensstijl aan. Ik heb geleerd hoe ik dat moet doen. Hoe je je leefstijl aanpast naar iets wat voor mij werkt. Voor mij werkt bijvoorbeeld niet dat ik elke ochtend ontbijt met een groene smoothie. Wat voor mij juist werkt is dat ik licht lunch. Ik eet eigenlijk heel gewoon en heb ook helemaal niet het gevoel dat ik op dieet ben, maar ik val nog steeds af.


Je eet alleen het allerlekkerste

Normaal als ik op vakantie was geweest, kwam ik altijd zwaarder terug. Ik ben laatst op wintersport geweest en ik hartstikke genoten van de vakantie en ik was nu zelfs lichter dan voordat ik op vakantie ging! Dat zit hem dan ook weer in die quick wins. Als ik uit eten ga dan neem ik alleen het hoofdgerecht. Dat brood vooraf doe ik niet meer, want dat vind ik eigenlijk toch niet heel bijzonder lekker. Doordat je alleen het allerlekkerste kiest, val je zonder moeite af en kan je blijven genieten.

Als ik de formule voor afvallen zou moeten geven is dat je je vooral moet focussen op al het andere leuk in het leven. Het leven draait niet alleen om eten. Tijdens een oefening moesten we belangrijke momenten in ons leven opschrijven. Bij mij zat er niet één bij over eten. Niks over "toen had ik toch een lekkere chocoladereep". Blijf genieten van lekker eten, maar maak het niet zo groot meer. Ik voel me ook niet schuldig meer als ik iets lekkers eet. Het negatieve rondom eten is verdwenen.


'Als mensen vragen wat ik ervoor doe zeg ik: niks'

Ik krijg veel complimenten van mensen om mij heen. Soms vragen ze ook wat ik ervoor doe dat ik zo ben afgevallen. Dan zeg ik allereerst altijd niks. Natuurlijk doe je er wel wat voor, maar je hebt niet het gevoel dat je iets doet. Ik zeg ik doe geen dieet, ik doe geen vervangende maaltijden etc. Ik heb gewerkt aan mijn relatie met eten en dat heeft zoveel effect gehad dat ik daarmee eigenlijk al de eerste 15 kilo nu kwijt ben.

Wat ik heb gedaan afgelopen tijd:

  • Met mensen uit eten geweest
  • Feestjes gehad
  • Lekker gewoon gedaan

Daar ben ik mee afgevallen. En dat gun ik anderen ook!
We hebben een nieuwe, psychologische aanpak ontwikkeld om blijvend af te vallen: de 6 stappen van Het geheim van slanke mensen. Ontdek jij wat jij kunt doen aan de kern-issues achter jouw eetdrang, dé enige manier om blijvend slank te zijn.

Wil jij meer weten over de 6 stappen van Het geheim van slanke mensen?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwe formule of vraag een gratis e-book aan.

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het.Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me gespecialiseerd in eet-gedragsverandering & coaching en schreef een boek over mijn ervaring: HET GEHEIM VAN SLANKE MENSEN. Mijn boek was een groot succes. In de afgelopen jaren heb ik 8 bestsellers geschreven (>300.000 verkocht) daarnaast geef ik hele effectieve online trainingen en heb ik een coachtraject dat 3x per jaar start. Mijn podcast is al meer dan 750.000 keer gedownload.
Reactie plaatsen