11 tips voor slanke feestdagen

Kerst verbinden we onlosmakelijk met gezelligheid. Én met eten. Een lekkere uitgebreide brunch, kerstkoekjes en een diner met minstens drie gangen. Zakt bij het hele idee van kerst de slanke moed je al in je schoenen? Nergens voor nodig. Een slanke kerst hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft je kerstdiner niet helemaal om te gooien en jezelf al helemaal niet te ontzien. Deze elf dames laten weten dat een kleine aanpassing een groot verschil kan maken. Welke tip past bij jou?

11 tips voor slanke feestdagen

“Ik neem ’s avonds alles waar ik zin in heb. Maar ik kies voor een slank ontbijt, een slanke lunch en een stevige wandeling. Geen uitgebreide kerstbrunch voor mij dus. Dat kost mij geen moeite, ik weet immers wat me ’s avonds nog voor lekkers staat te wachten.” (Anne, 22

“Een slank kerstdiner is een kwestie van slim kiezen! Er zijn zoveel slanke gerechten waar je mij wakker voor mag maken. Lekker plannen dus, dat levert ook nog eens veel voorpret op!” (Kirsa, 46)

“Als gastvrouw vind ik het belangrijk dat iedereen zich goed voelt bij wat hij/zij eet. Dus serveer ik sausjes en dressings apart en serveer ik vlees in kleine stukjes. Zo kunnen mijn eters zelf kiezen hoeveel ze waarvan nemen” (Frederique, 41)

“Ik geniet op eerste kerstdag van een paar heerlijke wijntjes en neem geen toetje. Op tweede kerstdag doe ik het andersom!” Anja (33)

“Ik werk in het onderwijs en heb dus twee weken kerstvakantie, en dus meertijd om te bewegen. Tijdens de kerstdagen vind ik het lekker om niet te hoeven kiezen. En dus loop ik om de dag hard en maak ik als ik niet loop een stevige wandeling. Daarmee heb ik vorig jaar 3200 kcal extra verbrand dan normaal!”(Paulien, 52)

“Ik neem van alles een beetje. Zo kan ik toch alles proeven zonder dat ik overeet.” (Sterre, 18)

“Vroeger beschouwde ik kerst als excuus om heel veel te eten. Het was toch kerst? Dan hoort veel eten er nu eenmaal bij. Maar ik werd me ervan bewust dat ik de dagen erna soms hartstikke baalde. Dan was ik wel 2-3 kilo aangekomen omdat ik me helemaal had laten gaan. Daar had ik eigenlijk alleen mezelf mee. Nu heb ik als vuistregel: meer eten is niet lekkerder of beter. Ik neem alleen 8’en, 9’ens en 10’en en schep eerst een halve portie op. Vaak heb ik daar meer dan genoeg aan.” (Ellen, 54)

“Lekker staat niet gelijk aan heel calorierijk. Ook slanke gerechten als een lekker soepje, een spinazietaartje, witvis of gegrilde groenten kunnen heerlijk zijn tijdens een kerstdiner.” (Alijt, 64)

“Ik vind een dessert van rood fruit met een beetje yoghurt net zo lekker als een crême brullée. Dus waarom dan niet kiezen voor de slankere optie?” (Nicole, 49)

“Ik eet niet om te eten. Zit er nog heel veel in de pan? Of is mijn bord nog niet leeg? Jammer. Als ik vol zit, zit ik vol. Overeten doe ik niet meer.” (Ineke, 64)

“Na iedere gang nemen we de tijd om het eten even te laten zakken. Zo voel ik goed aan hoeveel trek ik nog heb en voorkom ik dat ik overeet.” (Dagmar, 24)

Nu jij!

En hoe zit het met de kerst bij jou?

Hoe bereid jij je voor op de kerstdagen en het kerstdiner? Heb je nog een slanke tip voor ons die we echt niet mogen missen? Laat jouw kersttip achter in een reactie!E-book: Afvallen zonder dieet
Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet.


Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd.Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering.In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community.Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen