E-book: Stoppen met Emotie-eten

Download ons nieuwe gratis e-book en kom af van die hardnekkige eetdrang die maakt dat je steeds naar de kast loopt terwijl je eigenlijk wilt afvallen (of op gewicht blijven). Met de tips in dit e-book leer jij emotie eten aanpakken én voorkomen.

Ja, ik ga akkoord met het privacy statement

Emotie eten bestaat niet

Als het gaat over afvallen, hoor en lees je altijd heel veel over emotie-eten. Ik herkende dat zelf nooit zo goed. Ik ben geen emo-eter, meer een gezelligheidseter, een bourgondisch type zonder discipline op eetgebied.
Dacht ik.

Het punt is: ik voel gewoon niet zoveel. Ik los de dingen graag op in m’n hoofd.
Heb je een probleem? Doe er wat aan. Dat is mijn motto.
Dat ging op veel gebieden heel goed, alleen met afvallen lukte me dat niet echt.


Onweerstaanbare eetdrang

Toen ik me voor en na mijn eerste boek; Het geheim van slanke mensen, meer ging verdiepen in afvallen door gedragsverandering, werd ik me steeds bewuster van mijn eigen eetgedrag. Ik realiseerde me dat ik vaak helemaal geen honger had, terwijl ik toch steeds naar de kast liep.
Ik had zelfs geen lekkere trek; ik zat  gewoon vol, terwijl ik doorat.
Ik had last van onweerstaanbare eetdrang en die stilde ik.

Met argumenten als: ik moet al zoveel in m'n leven... Als de kinderen op bed liggen is het even mijn tijd.... Dit is gewoon heel lekker, ik kan het maar beter nu opeten, dan heb ik er morgen geen last van.... etc. praatte ik het overeten voor mezelf goed.


Maag of hoofdhonger

Inmiddels trek ik bij eetdrang vaak een lijn onder mijn hoofd en vraag ik mezelf af: waar zit mijn trek?
In m’n maag: heb ik echte trek of maaghonger? Dan helpt eten inderdaad.

Maar zit mijn trek boven de lijn, in mijn hoofd: dan speelt er iets anders achter mijn eetdrang.

Toen ik doorkreeg dat het ook bij mij in zo’n 80% van de gevallen om hoofdhonger ging, ging ik beter bijhouden wanneer die eetdrang dan kwam opzetten. Het bleek vaak op dezelfde momenten: als ik ergens tegenop zag, 's avonds als de kinderen op bed lagen, als ik moe was en als ik me onrustig of niet erkend voelde.


Geloof me: er zit altijd iets achter eetdrang

Inmiddels weet ik: er zit altijd iets achter eetdrang. Als je eigenlijk wilt afvallen, en je loopt toch steeds naar de kast, dan speelt er iets.
Wát er speelt is niet altijd duidelijk. Het punt is: je stopt juist dingen in je mond om niet te hoeven erkennen of voelen wat er speelt.


Hoe dat precies werkt in de praktijk én hoe je er beter mee omgaat, lees je in het nieuwe e-book
Vraag deze hieronder snel aan!

Succes!

Mieke


Ps. Wil je je  meer verdiepen en direct de cursus stoppen met emo-eten volgen? 
Word dan member en krijg toegang tot alle 6 de trainingen én de community met alle extra's en events.
Klik hier voor de laatste aanbieding. 

Het e-book is gratis en informatief

In ons nieuwe gratis e-book ontdek je hoe emotie eten precies werkt. En waarom emotie-eten eigenlijk helemaal niet bestaat. We delen tips waarmee je afkomt van die hardnekkige eetdrang en eetbuien voorkomt.
Ontdek het zelf. Vraag nu dit e-book aan.

Ja, ik ga akkoord met het privacy statement