Training Stoppen met emotie-eten

Voorkom die hardnekkige eetdrang die maakt dat je steeds naar de kast loopt 

terwijl je eigenlijk wilt afvallen. Én stop met overeten als je toch die neiging krijgt.


Ik word slank zonder eetbuien

Zo'n avond :-(

We hebben net lekker gegeten, de afwas is opgeruimd. Man ligt op de bank en ik draal een beetje. Ik voel me onrustig omdat ik nog zoveel moet doen voor mijn werk. Mijn kinderen lopen nog rond en m'n man maakt geen aanstalten ze naar te bed te brengen. Ik weet niet goed waar te beginnen en loop naar de kast voor een handje drop. 'Ik sta er ook helemaal alleen voor denk ik gefrustreerd". Ik pak nog een handje. "Als ik eenmaal aan drop begin kan ik me niet beheersen', zucht ik, terwijl ik snel nog wat dropjes in m'n zak stop.  'Nou ja, morgen is er weer een dag'.


Nog een voorbeeld:

"Heerlijk genieten"

Na een drukke dag op kantoor, ben ik blij thuis te zijn. Na het koken, breng ik de kinderen naar bed. Ik lees ze even voor en doe daarna nog  een wasje. Als ook dat klaar is, haast ik me naar beneden. He, he, eindelijk, denk ik terwijl ik vermoeid op de bank plof met een kop thee en een stuk chocola. "Nu even tijd voor mezelf, dat heb ik wel verdiend".

null

Altijd met eten bezig, geen kilo kwijt

Ik at als ik blij was, maar ook als ik verdrietig was of moe. Zo werd eten een belangrijk deel van mijn leven.

Als ik terugkijk besef ik dat ik niet geleerd had hoe ik goed om moest gaan met hoe ik me voelde. 

Tot ik meedeed met Skinnyminds. Nu, bijna 5 jaar later ben ik nog steeds slank. En dat niet alleen, het heeft m'n leven echt veranderd, verbeterdIk weet nu dat mijn gevoelens er mogen zijn en ik eet ze niet meer weg. Dat gun ik iedereen.Cynthia

Als honger niet je werkelijke probleem is,
is eten nooit de oplossing!

Maaghonger of hoofdhonger

Bovenstaande situaties kwamen in mijn leven regelmatig voor.
En toch herkende ik mezelf nooit als een emotie-eter. Ik was een lekkerbek zonder discipline als het om lekkers ging (of wijn).

Gezellig dat wel. Maar niet met gevoelens bezig. 

Toen ik me tijdens en na het schrijven van mijn eerste boek: Het geheim van slanke mensen, meer ging verdiepen in gedragsverandering ging ik beter bijhouden op welke momenten ik dan te veel at.

Ik kwam erachter dat ik heel vaak at terwijl ik eigenlijk helemaal geen trek had. Sindsdien trek ik altijd een denkbeeldige lijn onder mijn hoofd en bedenk ik waar mijn trek zit: in m'n maag (maaghonger) of in m'n hoofd (hoofdhonger). 

Ik durf wel te stellen dat 80% van de eetdrang die ik ervaar hoofdhonger is, en dat is bij jou waarschijnlijk hetzelfde. En tja, maaghonger stil je  met lekker en gezond eten, hoofdhonger niet.

Alsof je jezelf niet kan stoppen 

De meeste mensen met overgewicht weten best wat gezond eten is. Ze eten tijdens de maaltijden ook niet extreem veel. 

Ben jij te zwaar?

Dan eet je waarschijnlijk  te veel omdat je niet weet hoe je om moet gaan met  hoofdhonger.
Met die onweerstaanbare drang die maakt dat je 'tegen je wil in' nog een stuk chocola neemt, nog een glas wijn, en toch die derde cracker.
Alsof je jezelf niet kan stoppen. 

Dáár zit de crux als het gaat om blijvend afvallen.

Het probleem is dat je door dit overeten niet afvalt maar zwaarder wordt.
En misschien nog wel erger: je baalt van jezelf en voelt je schuldig.

Het maakt dat je jezelf gaat veroordelen: 'ik ben een zwakkeling zonder ruggengraat, ik houd het nooit vol dat afvallen, ik kan dat toch niet.....'

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word alleen maar onzekerder als ik zo tegen mezelf praat.
En al die rotgevoelens leiden automatisch tot nog meer hoofdhonger: zie hier een vicieuze cirkel van negativiteit en dikker worden. 

Zo zonde!

Ook jij kunt stoppen met overeten! 

Gelukkig kan je ook uit deze vicieuze cirkel stappen en afvallen (zónder dieet), je zelfverzekerd voelen met regie op je eetgedrag.
In de training Stoppen met emo-eten focus je je helemaal op de oorzaken achter je eetdrang.

 • Je valt af en stopt met die strijd met eten
 • Je voelt je direct krachtiger, energieker en zelfverzekerder
 • Je gaat effectiever met je emoties om
 • Je ontwikkelt je zelf en leert een aantal vaardigheden die doorwerken in veel meer aspecten van je leven
 • Je komt beter voor jezelf op en kiest beter voor dat wat JIJ nodig hebt
 • Je wordt slank
 • Je voelt je aantrekkelijk: kom maar op met dat nieuwe jurkje of die mooie spijkerbroek
Ja, ik wil dat

Zij zijn al slank

 In 2018 was ik op mijn allerzwaarst. Zo makkelijk als de hapjes erin gingen, zo makkelijk kwamen de kilo’s eraan. En elke keer zei ik: ‘Volgende week ga ik écht beginnen’, Tot ik ervoor ging met Skinnyminds. Inmiddels ben ik al een jaar op gewicht, en van het slank zijn geniet ik nog iedere dag. Ik sta  lachend voor de spiegel. Maatje 38? Dat had ik nooit durven dromen.

Astrid (- 19 kilo)

Wil jij meer rust ervaren, stoppen met die strijd met eten en je zelfverzekerd en aantrekkelijk voelen?

Doorbreek nu het patroon van emotie-eten.

Tijdelijk cursus met 4 extra bonussen t.w.v. ruim €200,-

Persoonlijk coachgesprek
Exclusief coachgesprek t.w.v. 75,- met een coach uit de community. Super waardevol om echt een persoonlijke boost te krijgen.
E-book naar keuze
 Je kunt kiezen uit de  Bikini challenge, Little black dress challenge of En nu word ik slank.
3 x masterclass
Je krijgt de opnames van 3 super inspirerende masterclasses van Mieke. Laat die motivatie maar stromen.
2 x Beweegprogramma
Een beweegprogramma met oefeningen voor buik, benen en billen. En een programma met yoga oefeningen.
vrouw-herfstkleuren-slank
€ 99,-

Training Stoppen met emotie-eten

 • De training stoppen met emo-eten kun je in 8 weken afronden.
 • De training bevat 4 modules met 14 video-lessen van Mieke en opdrachten.
 • Je krijgt wekelijkse e-mails en een persoonlijk werkboek.
 • Als deelnemer krijg je 8 weken toegang tot de community.
 • Je kunt wekelijks meedoen met de live motivatiesessie
 • Maandelijkse live masterclass van Mieke
  • Je krijgt dagelijks chatcoaching van coaches in opleiding
  • 24 x 7 hulp van andere deelnemers in de actieve community 
  • Toegang tot de inspiratiedatabase met exclusieve artikelen en video's
  • Eet inspiratie met heerlijke, slanke recepten Van XL naar S


  Bovendien krijg je nu 4 EXTRA BONUSSEN:

  • Bonus 1: Een persoonlijk boostgesprek met een coach, t.w.v. 75,-
  • Bonus 2: Een e-book naar keuze (waarbij je kunt kiezen uit De Bikini Challenge, En nu word ik slank & De Little Black Dress challenge).
  • Bonus 3: 2 x een beweegprogramma. Eentje met oefeningen voor buik, benen en billen en een mindfit-programma van coach Claudia, gebaseerd op Yoga oefeningen.
  • Bonus 4: Toegang tot 3 super motiverende masterclasses die Mieke gaf aan het begin van 2022.

   Na 8 weken vervalt je toegang tot de community

Tot 3 x succesvoller afvallen met anderen

Wij zien vaak dat mensen die willen afvallen in hun eentje ploeteren - ze zien afvallen als iets wat ze zelf moeten kunnen, alleen moeten doen, als een individueel proces. Maar... in je eentje gemotiveerd blijven en de focus houden op je doel is een moeilijke opgave.

Tot 3 x succesvoller afvallen

Wij weten 100% zeker dat je succesvoller afvalt in contact met anderen, dat blijkt ook uit verschillende onderzoeken naar afvallen en gedragsverandering. Wil je blijvend je eetgedrag veranderen, dan is je omringen met gelijkstemden één van de belangrijkste succesfactoren. Het is bewezen dat je kans op succes dan tot 3x groter is. Vanuit deze visie hebben wij de Skinnyminds community opgericht – een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op al je vragen, die confrontatie en dat fijne steuntje in de rug. Dat is super effectief!

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg: spring!

Waarom zou je je eigen succes in de weg staan? Zet die stap en probeer het gewoon. Deel je je proces en je ervaringen met mensen die ook bewuster willen kiezen, gezonder willen eten en leven (en die het ook best eng vinden dit voor het eerst te doen).
Door te zien wat anderen ervaren, nieuwe artikelen en blogs te lezen, door te schrijven wat je zelf ervaart, door video's te bekijken, hulp te vragen en actief mee te doen aan motivatiesessies en masterclasses, doe je steeds nieuwe inspiratie op. Je vergaart de kennis die je nodig hebt, blijft gemotiveerd en bij de les. 

Met focus, inzet en intensiteit voor je doelen te gaan is essentieel. Half doen helpt niet.
Kies helemaal voor wat jij wilt: spring!

Enthousiaste levensgenieters met zelfinzicht

Inmiddels heeft onze community al vele leden. Vrouwen die zichzelf de regie gunnen. Ik zeg altijd: mijn methode is geschikt voor levensgenieters met zelfinzicht. Vrouwen die houden van de leuke en lekkere dingen in het leven. Die echt wel eens een glas wijn drinken en chocola eten, maar die af willen van die extra kilo's. Omdat ze zichzelf dat gunnen. Energiek, slank en lekker leven, met regie. 

Ik had al eens eerder een poging gewaagd met Skinnyminds maar toen stond ik er niet voor de volle 100% achter. Nu dacht ik, na lang wikken en wegen, oké ik ga er helemaal voor. Dat houdt ook in: actief zijn in de community! En wat bleek? Dat helpt echt!

Mijn mindset is compleet veranderd en ik ben in de corona tijd al 8 kilo kwijt!

Charissa (-10 kilo)

Mijn oudste dochter kreeg leukemie. Een behandeltraject van twee jaar volgde. Dit was een bijzonder zware periode waarin ik aan het overleven was. Ik zocht troost in lekkere dingen en zo kwamen de kilo’s er nog sneller bij. Ik voelde me echt ongelukkig, maar ik had toen niet het vermogen om er wat aan te doen. Ik heb vaak gedacht: hoe mooi zou het zijn als ik 30 kilo zou afvallen… maar tegelijkertijd dacht ik… dat lukt me toch nooit… En kijk nu: -30 kilo, een gezonde dochter, een gezond lichaam én een gezonde eetrelatie!

Janneke (-30 kilo)

Vroeger viel ik altijd stiekem in mijn eentje af, nu ging ik ervoor! Mijn coachgroep en de community  waren een opluchting, want nu hoefde ik me niet meer te schamen.

Het plan was goed opgebouwd, af en toe worstelde ik ergens mee of liep ik ergens tegenaan en dan kwam precies daarna een opdracht die dat probleem aanpakte. 

Claudia (-12 kilo)