Steengoede training
Doorbreek je hardnekkige patronen

Kies je eigen eetgedrag & gewicht en
krijg die relaxte eetrelatie

Manage je (eet)gedrag

Krijg inzicht in je (oude) patronen en doorbreek je 'dikke' gedrag: neem 100% verantwoordelijkheid voor wie je bent, wat je wilt bereiken én wat je doet (en eet). 

Krijg die discipline

De daad bij het woord voegen is een belangrijk onderdeel van je zelfrespect. Jij doet wat je met jezelf hebt afgesproken, hoe lastig dat soms ook is.

Verdraag lastige emoties 

Weet en accepteer je eigen schaduwkanten. Zie je eigen rol en gevoelens onder ogen. Voorkom lastige situaties en verdraag ongemakkelijke emoties die er toch komen, zonder ze weg te eten.
mieke-kosters

Laat je het te vaak lopen?

Inmiddels weet ik uit al die jaren dat ik afvallers begeleid dat afvallen, oftewel kcal beperken gedurende langere tijd, niet altijd makkelijk is. Iedereen die meer dan 5 kilo wil afvallen krijgt hoe dan ook te maken met tegenslagen. Je komt aan (ook al eet je wel minder), je zakt weg in oud gedrag (laat meer, nu even niet) en/of je praat alles goed, terwijl je frustratie over je eigen eetgedrag en gewicht (onderhuids) groeit.

Toch weer een handje drop...

De meeste afvallers die inderdaad moeite hebben met kilo's verliezen, focussen zich vervolgens op het eten en komen in een gevecht: ik moet strenger zijn, me houden aan mijn plan, ik moet minder suiker eten en meer bewegen....
Terwijl de echte oplossing vrijwel altijd ligt in het aanpakken van de onderliggende, hardnekkige patronen. Patronen die ervoor zorgen dat je zoveel eetdrang blijft houden.

En dat is eigenlijk heel logisch: als jij de neiging tot overeten blijft ervaren, houd je zóveel moeilijke situaties, dat het wachten is op het moment je toch voor de bijl gaat. Nog een paar dropjes dan....

Moet je eens bedenken hoe veel makkelijker afvallen is als je die enorme aandrang om naar de kast te lopen NIET meer ervaart (of veel minder vaak). Dan is afvallen werkelijk een stuk eenvoudiger én blijvend!

 • Als jij al jaren loopt te worstelen met je gewicht en eetgedrag
 • Als je niet goed snapt waarom je toch steeds weer te veel eet
 • Als je altijd andere mensen en zaken voor laat gaan en je daardoor geen tijd meer hebt om voor jezelf te zorgen
 • Als je iedere keer naar de kast loopt als je het moeilijk hebt
 • Als de regie je in meerdere aspecten van je leven ontglipt
 • Als je te vaak de neiging hebt het bijltje erbij neer te gooien.
 • Als je vaker aan een afslankpoging begint en zelden iets afmaakt

Dan is deze nieuwe training wat jij nodig hebt!

Afvallen zonder strijd

In deze training ga ik dieper in op de meest voorkomende hardnekkige patronen bij afvallers. Ik laat je zien hoe deze patronen werken en wat jij kunt doen om ze werkelijk te doorbreken.

Zoals laatst een deelnemer het zo mooi verwoorde:

"Jij tilt in je trainingen alle lakens op en nu ik er eenmaal onder heb gekeken, weet ik hoe het werkelijk zit. Dat betekent dat ik niet echt meer terug kan vallen in mijn oude eetgedrag. Daarvoor begrijp en herken ik simpelweg te veel. Dat maakt regie pakken niet altijd makkelijk, wel iets wat ik doe en hoe dan ook blijf doen. Het alternatief: machteloos overeten en geloven dat ik toch nooit slank kan zijn, is nog vele malen moeilijker!"

Wil jij weten wat jouw hardnekkige patronen zijn én hoe je die doorbreekt zodat je werkelijk van die onweerstaanbare eetdrang afkomt en wel degelijk kilo's verliest, doorzet en slank blijft?
Meld je dan snel aan. Ik ben razend enthousiast over deze training en ik weet zeker dat jij dat straks ook bent! 

Deze training maakt het verschil tussen afvallen met strijd of relaxt die kilo's verliezen en echt de baas worden over je eetgedrag. 

Ik wil meedoen!

Doorbreek je hardnekkige patronen en val 0,5-1 kilo per week af

10

Modules

36

Onderbouwde videolessen

6

Live sessies

3

Live masterclasses

2

Beweegprogramma's

116

Artikelen en uitleg video's

246+

Recepten
“Al jaren loop ik te sukkelen met m'n gewicht. Nooit vond ik het belangrijk genoeg om er geld aan uit te geven. Tot ik vorig jaar begon met Skinnyminds. Wat was het waardevol! Niet alleen om kilo's te verliezen (ik ben nu 18 kilo kwijt), maar ook door alle nieuwe inzichten. Regie pakken werkt door op heel veel fronten in m'n leven. Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb gedaan!"
Inez

Ik vond de opbouw en inhoud van de lessen heel goed en ik was ontzettend blij met de begeleiding. Ik denk dat de grote succesfactor van deze aanpak is dat je integraal aan jezelf én je eetgedrag werkt, psychologisch gezien. Dat is voor boeiend en leerzaam voor altijd.

Tanja (-6 kilo)

Wat ik goed vind  aan het de aanpak is de wetenschappelijke onderbouwing, en de verschillende technieken en mogelijkheden om wat je hebt geleerd toe te passen. Doordat je elke week toegang krijgt tot nieuwe lessen en opdrachten, blijft het behapbaar & toepasbaar. In kleine stapjes een enorm verschil maken.

Beth (-10 kilo)

Ik ben super tevreden over het programma! De manier waarop ik geconfronteerd werd  met mijn eigen houding en uitspraken, werkte erg goed voor mij! Eerlijk, met de intentie mij te helpen, en altijd raak. 

Iris (-20 kilo)

Nieuwe training, nieuwe energie, nieuwe begeleiding 

en heel veel resultaat.

Het afgelopen jaar is er heel veel veranderd in mijn bedrijf, in mijn leven én in mijn gewicht!

Ik heb op alle fronten het heft weer in eigen handen genomen en regie gepakt. Ik begon met mijn eetpatroon. Na een jaar sukkelen zonder al te veel energie, was ik het zat.Ik wilde weer zelf de baas worden over mijn eetgedrag, mijn bewegen én mijn leven.

Ik verklaarde 2022 mijn fitste jaar ooit...  en dat werd het. Ik viel de paar kilo die ik kwijt wilde (ik was nog altijd slank na de -18 kilo in 2011) af, ik ben fit en begin de dag met lopen (hard of zacht)én ik begeleid weer zelf mijn deelnemers in het afvallen zonder dieet. Daar krijg ik zoveel energie van.

Aangewakkerd door het nieuwe boek dat ik schrijf (komt uit in april 2023), heb ik mijn oude aanpak onder de loep genomen en verbeterd. Ik sta weer helemaal 100% achter wat ik doe.Mijn aanpak is intelligent, heel concreet en knetterend actie- en resultaatgericht.

Ik geef je de psychologische inzichten die je nodig hebt. Je wordt je bewust van de patronen achter jouw eetdrang,
vervolgens zet ik je 'aan' om er ook werkelijk mee aan de slag te gaan. Denken én doen; inzicht én afvallen.
Jij neemt met mijn aanpak 100% verantwoordelijkheid voor je eetgedrag, en ook voor je energie, je motivatie en je drive.
JIJ GAAT HET DOEN!

Ik help je door je aan te moedigen én door steeds weer de vinger op de zere plek te leggen. Is dat altijd leuk
of fijn? Niet altijd. Het is wel  wat je nodig hebt om nu echt resultaat te boeken met je gewicht én weer woest aantrekkelijk te worden.
En ja, voor dat resultaat 'huur je me tenslotte in'. 

Ga jij het aan? Ben je je gewicht en je eetgedrag zat?
Wil je weer stralen, zelfvertrouwen hebben en trots zijn als je in de spiegel kijkt?
Meld je snel aan!
Ik heb super veel zin om er samen een enorm succes van te maken!
Liefs, Mieke

De training is opgebouwd uit 10 modules.
Elke week komt er een module vrij:

premium-coachplan-afvallen

Wat zijn jouw hardnekkige patronen achter eten

De training start met de zoektocht naar jouw hardnekkige patronen achter je (over)eetgedrag. Ik leg uit hoe patronen ontstaan en wat je nu kunt doen om ze te doorbreken.

Zelfbewustzijn

Deze week stap je in de helikopter en observeer je jezelf met al je patronen. Zelfbewustzijn is je hoogste goed. Pas je erkent en herkent hoe jij werkt, kun je veranderen. Weet wanneer je de regie nodig hebt.

Focus = emotie & energie

Wat gebeurt er als je eetdrang hebt. Waar focus jij dan op en wat gebeurt er dan vervolgens? Als je je focus kunt sturen richting je waarden, stuur je je eetgedrag richting je doelen. Jij bepaalt.

Fases in patronen

Wil je je patronen doorbreken, dan moet je weten hoe patronen werken. Elk patroon volgt dezelfde 'stappe'. Het begint bij een trigger. Wat zijn jouw belangrijkste eet-triggers?

Behoeftes achter je eetdrang

Achter eetdrang, zit vaak een emotie én een onvervulde behoefte. Welke behoeftes zitten er werkelijk achter jouw eetdrang? En met welke strategie kun je deze behoeftes voldoen?

Emoties voelen

Emoties voorkom je niet, en dat moet je ook niet willen. Net als het dempen wat je voelt door overeten. Daarmee demp je alles. De oplossing: niet je beter voelen, maar: beter voelen!

Wilskracht & impulsbeheersing

En dan heb je eetdrang. Wat zijn nu effectieve technieken die je in kunt zetten als je het moeilijk hebt? Zodat je sowieso niet kiest voor overeten.

Een slanke mindset

Nu je zoveel inzichten hebt opgedaan weet jij als geen ander: afvallen zonder dieet is geen project met een kop en een staart. Het betekent werkelijk goed voor jezelf zorgen. Regie pakken en op allerlei vlakken gaan staan voor wat jij wilt en belangrijk vind. Dát proces zet jij door met een growth mindset. 

Geniet van je vrijheid

Met jouw nieuwe slanke levensstijl blijf je slank voor altijd. Omdat je weet wat je waarden zijn, omdat je de cirkels klein houdt en op tijd in actie komt. Maak jezelf niets meer wijs: jij kunt dit, jij DOET het!

Even een bijzonder moment delen. 
Vanmorgen had ik een mooi gesprek met mijn man. Hij vertelde dat hij echt zag dat ik veel meer de volwassen rol pak. Mijn eigen verantwoordelijkheid neem voor mijn leven en veel minder in de kind rol zit (klagen, rebels eten, loslaten). Ik pak verantwoordelijkheid voor wat ik doe, op alle vlakken in mijn leven. Ik confronteer mensen met dingen waar ik tegenaan loop.
Ik werd hier zo blij van, dit is wat ik wil. En gelukkig beweegt ook de weegschaal mee.
Angelique - Deelnemer


Skinnyminds is bewezen effectief

Uit onderzoek van de HvA onder deelnemers van ons coachplan na slechts 3 maanden training en coaching blijkt dat het emotioneel eten al met 44% was afgenomen, het lijngericht eten met 18%, extern eten met 46%, de BMI met 5% en het gewicht met 5 kg.


null

Tot 3x meer succes met  de live sessies, maandelijks een masterclass, podcasts, recepten én de uitgebreide inspiratiedatabase 

Ik begeleid alle trainingen en programma's  zelf. Ik vind het fantastisch om samen met gemotiveerde deelnemers te werken naar een doel.
Daarom organiseer ik live begeleidingssessies voor iedereen die meedoet. Kijk, je doet de training natuurlijk zelf, in je eigen tijd en online.
Maar omdat ik uit ervaring én onderzoek weet dat afvallen 3 x succesvoller is als je contact hebt met anderen die met hetzelfde bezig zijn, hebben we gezocht naar de beste manier om dit te organiseren. Daarom ben ik live om je te motiveren én te confronteren als dat nodig is.
Altijd eerlijk, met jouw doelen voor ogen, vertel ik wat je nodig hebt om echt succesvol af te vallen.
En ook al is dat soms ongemakkelijk, het is 100% effectief! 


Ik maak de psychologie achter overeten super duidelijk voor jou. Zowel in de lessen als in de live sessies.
Daarmee is afvallen zonder dieet toegankelijk en direct toepasbaar. Dát mag je van mij verwachten.
Ik verwacht van jou dat je meedoet met de sessies, tijd vrijmaakt voor de lessen, actief je vragen stelt (ruimte innemen en zichtbaar zijn, jaja!). 

Als we op deze manier samenwerken dan wordt het een enorm succes!
Dan straal jij straks op je streefgewicht, dan heb je regie op je eetgedrag en je keuzes in het leven.
Dan voel je je woest aantrekkelijk!


Verschuil je niet langer achter drukte, te moeilijk, ik moet het zelf kunnen, of: 'ik ben niet zo van gezamenlijk'.
De tijd van 'stiekem' in je eentje afvallen is wel geweest.
Dat heeft je niets gebracht. Dus saboteer jezelf niet langer.
Ga all-inn voor succes.


Onze deelnemers zijn midden tot hoog opgeleide vrouwen,
levensgenieters mét zelfinzicht
die ook vinden dat het leven niet bedoeld is om af te zien.
Vrouwen die veel dingen in hun leven prima op orde hebben, maar die blijven struggelen met hun gewicht en regie.
Vrouwen zoals jij en ik.

Wacht niet langer, spring, durf, straal en val af!
Doe mee: het werkt echt én is nog heel leuk ook.

Ja, ik pak die regie

Doe mee en word voor altijd slank

Hardnekkige patronen doorbreken

Eenmalig

€ 297,-
 • Deze training is geschikt als je de basis van afvallen zonder dieet al kent (het is een vervolg op Succesvolle afvallers diëten niet, maar je kunt ook hiermee starten als je al eerdere trainingen van Skinnyminds hebt gevolgd)
 • In deze training ga ik dieper in op de hardnekkige patronen die blijven zorgen voor eetdrang en moeilijke momenten. Je ontdekt waarom jij toch niet (of niet genoeg) doet, wat je werkelijk wilt als je het te druk hebt, als de waan van de dag het overneemt, als anderen wat van je vragen en/of als je te maken hebt met pijnlijke of ongemakkelijke situaties en emoties. Jij leert deze te voorkomen én te verdragen zonder iets weg te eten. Dan ben je weer vrij om  te genieten en bewuste keuzes te maken. 
 • De training bevat 10 modules
 • Je krijgt bij de training wekelijkse e-mails, videolessen, opdrachten en werkbladen.
 • Op de tweede dinsdag van de maand geef ik  een confronterende en motiverende begeleidingssessie via zoom
 • Op de vierde disndag van de maand is er ruimte voor jouw vragen (FAQ).
 • Op de eerste dinsdag van de maand geef ik een  live masterclass 
 • Toegang tot de inspiratiedatabase met exclusieve artikelen en video's
 • Kookinspiratie  met ruim 200 heerlijke, slanke recepten Van XL naar S

100% garantie

Ik weet zeker dat deze training precies is wat je nodig hebt als je wilt afvallen zonder dieet. Oftewel: als je een levensstijl wilt ontwikkelen waarmee je niet alleen slank wordt, maar ook blijft. Bevalt het jou op een of andere manier toch niet. Dan krijg je binnen 14 dagen gewoon je geld terug. 
Twee weken uitproberen kan dus altijd!

Zij zijn al slank

Je gaat echt naar jezelf kijken. Hoe kan het dat ik zulke slechte keuzes voor mezelf maak? Ik besloot mezelf op de eerste plaats te gaan zetten. Doordat ik die afspraak zo duidelijk maakte met mijzelf, is er geen terugval geweest. Doen en doorgaan. Ik kwam steeds dichter bij mezelf kwam en maakte eindelijk keuzes die goed voor mij waren. Ik voel me fantastisch!

vrouw-17-kilo-afvallen
Anneke (-17 kilo)

In 2018 was ik op mijn allerzwaarst. Zo makkelijk als de hapjes erin gingen, zo makkelijk kwamen de kilo’s eraan. En elke keer zei ik: volgende week ga ik écht beginnen! Tot ik ervoor ging met Skinnyminds. Inmiddels ben ik al een jaar op gewicht, en van het slank zijn geniet ik nog iedere dag. Ik sta lachend voor de spiegel. Maatje 38? Dat had ik nooit durven dromen.

Astrid (-19 kilo)

De grootste verandering die SKM mij heeft gebracht denk ik is dat ik mezelf weer de moeite waard ging vinden en véél liefdevoller naar mezelf ben geworden. Doordat ik mezelf liefdevoller ging behandelen had ik minder drang naar comfortfood en lukte het me om me aan mijn plan te houden, want ik was het WAARD om dat te doen!

Claudia (-10 kilo)

Gezien in:

gezien in de media