Training meer discipline
én slanke gewoontes

Wat je nodig hebt om slank te worden 

én te blijven is een slimme strategie en slanke gewoontes

Nog één klein hapje... 

"Ik eet helemaal niet zo veel......." Ik hoor het mezelf nog zeggen. Ik vond echt dat ik niet zoveel at. Ik kwam van de wind al aan, net als de rest van mijn familie, ik had gewoon pech. 

En slanke mensen? Die hebben geluk. Die kunnen eten wat ze willen en komen niet aan. Zo dacht ik er vroeger over.

Totdat ik eens echt ging kijken naar het eetgedrag van slanke mensen. Ik kwam erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft.

Ik had in de loop der jaren een hoop 'dikke gewoontes' ontwikkeld die ik eigenlijk nooit meetelde. Ik at inderdaad niet zoveel tijdens de drie maaltijden, maar ik was wel een 'grazer'. 

Een snoepje hier, een hapje daar, wat proeven in de supermarkt, een klein koekje bij de koffie: ik zei nooit nee tegen verleidingen. Zelfs de korstjes van het bordje van mijn kinderen stopte ik nog in m'n mond.

Ik heb ook niet zoveel zelfdiscipline zei ik dan. Dat vond ik al langer. Veel dingen vond ik  té lekker. Als het gezellig was, nam ik toch nog een drankje en dus ook hapjes...  Als ik trek had vond ik het vaak té moeilijk om nee te zeggen.
Ook al nam ik dan maar een klein stukje of half hapje... al die kleine hapjes opgeteld vormden bij elkaar heel wat kcal. Ik at dus wél degelijk te veel, vaak zonder dat ik het echt doorhad. 

null

Waarom zelfcontrole essentieel is

Ik heb er de kracht niet voor...

Heb jij weinig wilskracht, zwicht je te vaak voor externe verleidingen en wil je dat graag aanpakken?
In onze training werken we met een model voor zelfcontrole.
Dat is breder dan zelfdiscipline.

Nudging -> omgeving aanpassen
Dat gaat om het onbewust sturen van je gedrag door je omgeving aan te passen (nudging). Als je bijv. gezonde dingen in het zicht op het aanrecht hebt staan, pak je eerder wat gezonds. Als je je keukenkastje een keer anders inricht, doorbreek je het onbewust snaaien.

Gewoontes aanpassen

Dat gaat ook over het veranderen van je 'dikke gewoontes' in nieuwe slanke gewoontes. Je weegt de som van je eet- en beweeggewoonten. Maar als mensen beginnen met afvallen, pakken ze daarbij zelden hun dagelijkse gewoonten aan. Ze kiezen meestal voor een rigoreuze aanpak: een streng dieet,  heel veel sporten, super gezond en/of weinig eten, 'altijd' vroeg slapen. Ze veranderen veel dingen tegelijk in de hoop de overtollige kilo’s kwijt te raken. Het liefst zo snel mogelijk. Het probleem daarmee is: je houdt dat niet vol. Je vormt geen nieuwe automatismen, zet geen blijvende, kleine stapjes. Er is alleen sprake van een tijdelijke oplossing die veel vraagt van je motivatie en wilskracht.

Meer zelfdiscipline

Over wilskracht gesproken, we leren je in deze training ook technieken om je zelfdiscipline te vergroten. Als je een lastig moment hebt kun je daarmee echt beter 'nee zeggen' tegen overeten.

 

Meer succes
Je omgeving aanpassen, triggers voorkomen, bewust slanke gewoontes aanleren, naast werken aan je zelfdiscipline draait allemaal om kleine veranderingen. Kleine stapjes zetten is heel erg effectief. Juist alles omgooien is de reden dat  afvallen heel vaak mislukt.
Elke dag alleen op wilskracht en motivatie vertrouwen kost veel energie. Je baalt van het streng moeten zijn. Diëten voelt als een opoffering en als afzien. Meestal heb je er vanaf het begin al weinig vertrouwen in. En terecht: niemand houdt een leven lang afzien vol!

En dus geef je uiteindelijk op. 


Weer mislukt...

En mislukking gaat altijd gepaard met negatieve gedachten: "Zie je wel: ik kan niet afvallen, ik heb geen wilskracht als het gaat om lekker eten". Na een mislukking praat je jezelf nog verder de put in waardoor het veel moeilijker wordt om de regie weer terug te pakken en om opnieuw je schouders eronder te zetten richting die gezonde en slanke levensstijl.
Het is zo zonde om negatief over jezelf te praten!

Een slimme, effectieve aanpak.

Gelukkig kan het dus ook anders: blijvend afvallen zonder streng lijnen of fanatiek sporten. Met kleine stapjes je omgeving, je dagelijkse gewoonten en jezelf slim aanpassen. Een strategie bedenken die haalbaar is. En houdbaar. Díe slimme aanpak is waar deze cursus over gaat.


Wat levert deze cursus je op?

In deze cursus ga je heel bewust aan de slag met de stappen hierboven: je omgeving aanpassen (nudging), nieuwe gewoontes aanleren en meer zelfdiscipline ontwikkelen. Daarmee bereik jij je doelen en val je  op den duur onbewust af. 

 • Je leert over de werking van je brein en hoe je betere keuzes maakt
 • Je richt je omgeving slim in, zodat je makkelijker slank kiest 
 • Je ontwikkelt routines op zo'n manier dat het steeds makkelijker en leuker wordt om ze te doen
 • Je leert hoe je een gewoonteplan maakt en deze ook doorzet
 • Je vergroot je zelfvertrouwen omdat je de daad bij het woord voegt 
 • Je voelt je aantrekkelijker, sterker, zelfverzekerder én slanker!


Ben jij klaar om je gedrag op een effectieve manier te veranderen?

Ja, ik wil dat

Zij zijn al slank

Ik ben meteen in de lessen gedoken en vond de stof heel interessant. Wat ik heel tof vond is dat het van het begin af aan duidelijk was dat Skinnyminds geen quick fix is. De kilo’s vliegen er niet zomaar af, er bestaat geen wonderpilletje of toverdrankje. Dat zou natuurlijk wel leuk zijn, maar zo is de werkelijkheid niet. Het gaat om het aanpassen van je mindset en je gewoontes.

Monique -51 kilo

Ik viel af door streng te zijn en mezelf van alles te ontzeggen. Alleen zo'n periode van streng zijn hield ik nooit lang vol. Zo bleef ik jojo’en. Ik droomde er wel over om verder af te vallen, maar dacht dan: “slank worden lukt me toch niet. Ik besloot te gaan hardlopen. De eerste keer kwam ik nog geen 100 m vooruit; dan was ik kapot en  buiten adem. Maar ik gaf niet op en bouwde het langzaam uit. 10 maanden later liep ik de ‘4 mijl van Groningen’ . Toen ik over de finish kwam was ik zo trots!

Alyanna -24 kilo
gewoontes-cursus-videos

Inspirerende video's 

In de video's legt Mieke de theorie heel toegankelijk en prettig uit. Je ontdekt hoe je met praktische stappen je (slechte) gewoontes verandert. Je kunt ze bekijken wanneer je wilt. 
online-cursus-gewoontes

Online lessen

De cursus is volledig online te volgen. Elke week krijg je nieuwe lessen met concrete opdrachten, die je in je eigen tijd kunt maken. De lessen zijn o.m. gebaseerd op onderzoek van psycholoog Daniel Kahneman en gewoonte-expert James Clear, en door ons vertaald naar eten en afvallen. Bewezen effectief.

Wekelijkse stimulans

Al vaker ergens mee begonnen, zonder het af te maken?  Je bent niet de enige. Daarom kun je ervoor kiezen om in deze cursus wekelijks inhoudelijke e-mails te ontvangen om je te herinneren aan de lessen. Zo blijf je gemotiveerd en verlies je je doel niet uit het oog. Daarnaast krijg je toegang tot onze community zodat je betrokken blijft en ervaringen kunt delen met andere leden.

Eigen werkboek

Je krijgt een persoonlijk werkboek waarin je de opdrachten maakt en waarmee je altijd een goed naslagwerk hebt om even terug te kijken als je dat nodig hebt. Aangezien je onbeperkt toegang houdt tot de lessen, kan je het werkboek ook gebruiken om opdrachten te herhalen. 

Wil jij in kleine stapjes je gedrag veranderen, genieten van lekker eten en slank worden? 

€99,-

Cursus zelfdiscipline en gewoontes

 • Ontwikkel een slimme strategie, een ondersteunende omgeving, slanke gewoontes en meer zelfdiscipline met een bewezen stappenplan 
 • De training zelfdiscipline kun je in 8 weken afronden.
 • Niet alles omgooien, maar in kleine stapjes veranderen
 • 5 modules met 17 video lessen van Mieke en praktische opdrachten die je direct verder helpen
 • Wekelijkse e-mails, video's en een persoonlijk werkboek
 • Als deelnemer krijg je 8 weken toegang tot de community.
 • Je kunt wekelijks meedoen met de live motivatiesessie
 • Maandelijkse live masterclass van Mieke
  • Je krijgt dagelijks chatcoaching van coaches in opleiding
  • 24 x 7 hulp van andere deelnemers in de actieve community 
  • Toegang tot de inspiratiedatabase met exclusieve artikelen en video's
  • Eet inspiratie met heerlijke, slanke recepten Van XL naar S

   Bovendien krijg je nu 3 EXTRA BONUSSEN:
  • Bonus 1: Een e-book naar keuze (waarbij je kunt kiezen uit De Bikini Challenge, En nu word ik slank & De Little Black Dress challenge).
  • Bonus 2: Beweegprogramma's. Eentje met oefeningen voor buik, benen en billen en een mindfit-programma van coach Claudia, gebaseerd op Yoga oefeningen.
  • Bonus 3: Toegang tot 3 super motiverende masterclasses die Mieke gaf aan het begin van 2022.

   Na 8 weken vervalt je toegang tot de community

Voordelen van de community:

Wij zien vaak dat mensen die willen afvallen in hun eentje gaan ploeteren - ze zien afvallen als iets wat ze zelf moeten kunnen, alleen moeten doen, als een individueel proces. Maar... in je eentje gemotiveerd blijven en de focus houden op je doel is een moeilijke opgave.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Wij geloven dat je succesvoller afvalt door in contact te zijn en te blijven met anderen. Door je proces te delen. En door steeds nieuwe inspiratie op te doen en kennis te vergaren. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken.

Tot 3 x succesvoller

Support en contact met gelijkgestemden blijkt ook uit onderzoek een belangrijke succesfactor voor verandering. Het is bewezen dat je kans op succes tot 3x groter is als je afvallen doet met support van gelijkgestemden. Vanuit deze visie hebben wij de Skinnyminds community opgericht – een plek waar je terecht kunt voor antwoorden op al je vragen, die confrontatie en dat fijne steuntje in de rug. Dat is super effectief!

Inspiratiedatabase met nieuwe artikelen, video's & recepten

In de community krijg je steeds nieuwe inspiratie. Je kunt enorm veel kennis vergaren over eetgedragsverandering. Bijvoorbeeld door nieuwe artikelen te lezen en video's te bekijken in onze uitgebreide inspiratiedatabase.  Of door nieuwe recepten uit te proberen van andere leden en de Van XL naar S recepten van Mieke.

Doe mee met duizenden andere deelnemers in de community

Onze community heeft heel veel actieve leden. De één is actiever dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel: regie pakken op het eigen eetgedrag. De baas zijn over je eigen gewicht. En vooral tevreden te zijn met jezelf, je keuzes, je lichaam!

Ik dacht altijd dat ik nou eenmaal dik was. Dat het in de familie zat. En dat ik van de lucht al dik werd. Maar ik weet nu gelukkig beter, want wat at ik eigenlijk vaak dingen die geen 8, 9 of 10 waard waren. Dan at ik het omdat het voor mij stond of in de la lag, terwijl ik het niet eens lekker vond. Waarom deed ik dat eigenlijk? Toen ik erachter kwam hoe ik dit gedrag kon stoppen, voelde dat echt als een verademing.

Carmen -20 kilo

Ik kwam er al snel achter dat ik veel slechte gewoontes had. Ik had vaak vreetbuien en voordat ik het wist had ik de onderkant van de Japanse Bollenmix zak bereikt of zat een broodje Bapao in de magnetron. Ik besefte dat ik veel dingen anders wilde doen. De knop ging om. Vanaf dat moment startte het afvallen Mijn vriend was verbaasd: ik viel af zonder dat hij het merkte. Huh? Je eet alles.... Ja ik eet alles, maar niet alles nu.

Jenske -25 kilo

Deze methode spreekt mij aan, omdat op je gedrag en de achterliggende psychologie wordt ingegaan. Ik keek elke week uit naar de mail met opdrachten. Ik ging er 100% voor! Ja, 16 kilo afvallen kan dus mét magnums en chocola. Ik mag het wel, maar ik hoef het niet (altijd). Ik ga lekker op deze manier verder, bewust eten, maar genieten en blijven bewegen... Op naar de marathon in New York!

Patricia -16 kilo

Klaar voor de start?