Karin viel 30 kilo af: 'Toen mijn moeder overleed ging ik troosteten'

Karin is 30 kilo afgevallen, van 90 naar 60 kilo. Dit is haar succesverhaal.

“Voor mijn gevoel werd ik niet snel dik. Toch sluimerde er langzaam steeds meer gewicht bij. Dan ging er weer een kilo af, en vervolgens kwam er weer 3 kilo bij. Het was nooit veel. Tot mijn moeder overleed en ik ging troost eten. Ja, toen ging het snel. En het ging er niet af. Dan probeerde ik wel wat te lijnen en de hele zomer zwemmen en hardlopen. Maar het haalde niets uit.

Van 90 naar 60 kilo

Ik begon met twee dagen vasten, vijf dagen gewoon eten. Ik zag niet op tegen de twee dagen vasten: ik vergeet m’n lunch wel vaker.  Alleen die 5 dagen gewoon eten, dat vond ik lastig. Want als ik dan mocht eten wat ik wilde, dan moest het ook goed zijn. Ik gooide veel suikers en snelle koolhydraten uit m’n eetpatroon en verving die door veel groente en magere eiwitten. Al snel begon ik kilo’s te verliezen. Het resultaat werd al zichtbaar.

Op een dag kwam ik een vriendin tegen die ook een stuk slanker was geworden. Zij was 25 kilo kwijt met gewoon eten. Ze mocht alles, ook wijn en chocolade. Dat klonk goed. Zij noemde Mieke Kosters en het leuke boek: Het geheim van slanke mensen. Ik ben gelijk de straat overgestoken, heb het boek gekocht en in 1 keer uitgelezen. De wetenschap dat ik gewoon alles mocht eten en dat ik gewoon mocht genieten van eten trok mij aan. Het zelf kiezen past heel goed bij mij. Ik begon mijn eten en drinken cijfers te geven. Alles onder de acht legde ik weg. Dat was voor mij een goed hulpmiddel om bewuster naar mijn eten te kijken. Het motiveerde mij enorm. Het afvallen ging een stuk makkelijker. En uiteindelijk ging ik van 90 naar 60 kilo, waarmee ik 30 kilo ben afgevallen.

Vroeger en nu

Toen mijn moeder overleed at ik waar ik zin in had. Of nou ja, waar ik dacht dat ik zin in had. Snoepjes, stroopwafels, melkchocolade… noem maar op. Nu weet ik dat ik dat niet nodig heb. Ik eet wanneer en dat wat mijn lichaam nodig heeft. In plaats van (vet) vlees eet ik vaker kip en vis. Ik snoep nog steeds, maar veel minder. In mijn bureaula ligt een reep chili chocola. Heerlijk vind ik die (dikke 9). En daar geniet ik intens van. Veel meer dan die calorieënbommen die ik vroeger nam. En
ik kan me nu goed inhouden. Waar ik vroeger een middag over een reep chocolade deed, doe ik er nu een week mee. Eén stukje per dag en daar goed van genieten.

Meer energie

Ik ben me gaan verdiepen in voeding. Ik geloof dat het beter is om noten, zaden en avocado te eten dan appeltaart. Zeker voor m’n buikvet. Vroeger was ik nooit zo bewust met voeding bezig. Nu kan ik weerstand bieden en verleidingen weerstaan. Ik voel me écht fitter. Ik loop bij een osteopaat en die merkt een enorm verschil aan mijn lijf. Mijn spieren zijn soepeler en minder stug. Ik heb meer energie. Ik kan hardlopen en ik houd het vol.

Het voelt als een bevrijding

Mensen die mij een tijd niet gezien hebben, herkennen mij niet eens meer. Wat mij opvalt is dat de mensen om mij heen het niet echt gemerkt hebben dat ik aan het afvallen was. Ik liet wel het een en ander staan, maar zei niet áltijd nee. Dat is zo heerlijk aan deze methode. Het voelt als een bevrijding. Geen dieet, maar een levensstijl. Je mag alles, je wilt het niet altijd.

Elke dag iets lekkers, 30 kilo eraf

Ik neem elke dag wel iets lekkers. Soms is dat een glaasje wijn, soms een heerlijke brownie of een lekker stuk kaas of chocolade. Gewoon omdat je, naast een gezonde basis met veel groente en eiwit, ook moet genieten van lekkere dingen. Dan laat ik iets anders staan, of ik ga een extra stukje hardlopen. Dit houd ik mijn hele leven vol. Dat weet ik gewoon. Waarom? Omdat ik nooit meer dik wil zijn en omdat ik me fit voel. Fitter dan ooit tevoren. Met een strakke buik door het leven. Het is zó zonde om al die dingen te eten die onder de 7 komen.”

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.