Daphne ging van 115 naar 75 kilo: het was bij mij áltijd all you can eat
23 januari 2020 

Daphne ging van 115 naar 75 kilo: het was bij mij áltijd all you can eat

Van 115 naar 75 kilo, dit is het succesverhaal van Daphne!

Toen ik naar de eerste klas ging op de middelbare school woog ik al 94 kilo. Ik moest altijd een stuk fietsen en zo nu en dan gingen er wat kilo’s af. Ze kwamen er ook weer bij. In 2008 kreeg ik een auto-ongeluk en daarna ben ik echt gaan groeien. Toen mijn kinderen mij voorbij begonnen te rennen en ik vermoeid achter hen aan ging, wist ik dat de knop om moest. Ik kreeg de tip om via de methode van Mieke af te vallen. Geen dieet, maar een levensstijl. Ondanks mijn vele pogingen hiervoor was het in één keer raak. Op de foto woog ik ruim 115 kilo. Eind mei vorig jaar ben ik begonnen en toen ik vanochtend op de weegschaal stond woog ik precies 75 kilo.

Het was bij mij altijd: all you can eat

Ik had geen rem. Als ik bij de wok voor een vast bedrag ging eten dacht ik altijd: pakken wat ik pakken kan!! Vervolgens lag ik misselijk op de bank. Als ik nu zie hoeveel calorieën sommige producten bevatten vind ik het bij voorbaat al niet meer lekker. Mijn levensstijl is veranderd en dat merk ik ook in de kleine dingen. Zo drinkt mijn vriend graag een biertje. Vroeger zei hij als ik ‘nee’ zei: ‘Ach doe ook mee, niet zo ongezellig, Daph’. En dan kon ik het toch niet laten. Nog een voorbeeld: als we samen op de bank een zak chips opentrokken, at ik zo snel als ik kon. Anders kreeg hij meer! Haha, belachelijk! Chips eten is geen wedstrijd. Gezelligheid zit überhaupt niet in eten, dat weet ik nu en mijn vriend ook. Als ik nu gezellig ergens wat ga drinken dan neem ik niet én warme chocolademelk mét slagroom én appelgebak. Dan kies ik alleen voor het appelgebak met thee en geniet ik dubbel zo hard.

Van 115 naar 75 kilo afgevallen

Ik wil me gezonder voelen én normale kleding aan

Ik hield nooit van kleren kopen. Ik deed het alleen omdat het moest. Altijd als ik iets zag dat ik echt leuk vond, dan paste ik het niet. Als ik nu een winkel in loop, dan loop ik nog steeds standaard naar de grote maten. Pas daarna denk ik: ‘Ho Daphne, dit ben jij niet meer!’ Dan moet ik even schakelen en besef ik dat mijn dikke periode echt voorbij is. Van 115 naar 75 kilo is even wennen.

De spiegel is niet meer mijn grootste vijand maar mijn vriend!

Ik zit beter in mijn vel, maak me niet meer druk om mijn gewicht en hoe ik eruit zie. In ieder geval, niet op de manier zoals ik dat vroeger deed! Ik ben een stuk zelfverzekerder. Ik ben nooit een persoon geweest die graag op de voorgrond staat, maar ik durf nu bijvoorbeeld langer in spiegel te kijken. En ik voel me veel energieker! Eten is er om je lichaam op gang te houden, een energiebron. Stop jij de verkeerde ‘benzine’ in je lichaam, dan reageert je lichaam daarop. En je geest ook.

Deze zomer laat ik mijn lichaam zien

Gerust de zomer in. Ik heb zelfs zin om te shoppen: ik heb niks meer aan de zomerkleding van vorig jaar! Toen ik laatst met mijn vriend in bed lag vroeg hij wat ik het allerleukste vond aan zoveel afgevallen zijn. Dat is dat werkelijk niks me meer te strak zit. ‘s Ochtends aankleden was echt een frustratie voor mij. Het zorgde voor stress, waardoor ik direct meer ging eten.

Verwen momentje

Ik geniet ook veel meer van eten. Mijn verwen momentje is op donderdagmiddag. Dan ga ik speciaal naar de winkel om een pompoenbroodje te kopen en die smikkel ik heerlijk op. Ik kijk daar echt naar uit.

Zelfreflectie

Uiteindelijk heeft zelfreflectie de belangrijkste rol gespeeld voor mij. JIJ bent degene die het moet doen. Alleen JIJ kan het verschil maken en gewoontes doorbreken. Hoe moeilijk het ook is, je kunt alleen veranderen als je bereid bent naar je eigen rol te kijken. En ermee aan de slag te gaan. Als een ander me nu iets aanbiedt wat voor mij geen 8, 9 of 10 is, dan is dat jammer. Dan zeg ik beleefd ‘nee’. Ik kies voor mezelf. Ik kies slank.

 

Interesse in ons 6-maanden coachplan? Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Vanaf mijn vijftiende was ik volslank en altijd bezig met afvallen (of aankomen). Ik heb alles geprobeerd: noem een dieet en ik ken het. De ene keer was ik succesvoller dan de andere, maar nooit had ik blijvend resultaat. Ik dacht dat ik pech had; ik kwam van de wind al aan, en slanke mensen geluk. Tot m'n 33-ste ben ik zo doorgegaan. Toen kwam ik erachter dat pech en geluk niet zoveel met mijn gewicht te maken heeft. Ik kopieerde het eetgedrag van slanke mensen en werd zelf slank. Zonder dieet, met chocola en wijn! En dat niet alleen: ik bleef slank en dat ben ik nog altijd. Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychologie achter eten en in coaching op (eet)gedrag. In de afgelopen jaren heb ik 8 boeken geschreven (300.000 verkocht) over afvallen zonder dieet, oftewel: afvallen door gedragsverandering. In 2017 ben ik Skinnyminds begonnen. We hebben de kennis uit mijn boeken vertaalt in een training gedragsverandering. Gecombineerd met online groepen en een persoonlijk coachtraject, is dat het Skinnyminds coachplan. Vanaf 2019 leiden we coaches op in onze eigen coachopleiding, geaccrediteerd op HBO-niveau. In 2020 zijn we gestart met de Skinnyminds community. Mijn dagelijkse ervaringen deel ik hier onder Mieke's ervaringen
Reactie plaatsen