Xs- millefeuille met nectarine
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Ontbijt *Personen: 1 *Bereidingstijd: 15 min *Kcal: 194
Ingrediënten
1 vel filodeeg (15 g)
85 g frambozen
50 g ricotta
1⁄2 biologische citroen, rasp
1 druppel stevia
1 nectarine, in plakjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het filodeeg in drie stroken. Leg op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak het filodeeg krokant in circa 5-10 minuten en laat afkoelen buiten de oven. Prak ondertussen de helft van de frambozen en meng met de ricotta, citroenrasp en stevia. Leg een strook filodeeg op een bord, schep er wat van het ricottamengsel op en garneer met een paar frambozen en plakjes nectarine. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Je kunt het gebakken en afgekoelde filodeeg 1 dag in een luchtdichte bak bewaren.
VARIATIETIP ~ S ~ 221 KCAL
Is nectarine niet in het seizoen? Neem dan 100 gram perzik uit blik. Snijd de perziken in plakjes en laat goed uitlekken op keukenpapier.