Ā 

Xs- millefeuille met nectarine

recepten Nov 13, 2024

*Type gerecht: Ontbijt *Personen: 1 *Bereidingstijd: 15 min *Kcal: 194

Ingrediënten
1 vel filodeeg (15 g)
85 g frambozen
50 g ricotta
1⁄2 biologische citroen, rasp
1 druppel stevia
1 nectarine, in plakjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het filodeeg in drie stroken. Leg op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak het filodeeg krokant in circa 5-10 minuten en laat afkoelen buiten de oven. Prak ondertussen de helft van de frambozen en meng met de ricotta, citroenrasp en stevia. Leg een strook filodeeg op een bord, schep er wat van het ricottamengsel op en garneer met een paar frambozen en plakjes nectarine. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Je kunt het gebakken en afgekoelde filodeeg 1 dag in een luchtdichte bak bewaren.

VARIATIETIP ~ S ~ 221 KCAL
Is nectarine niet in het seizoen? Neem dan 100 gram perzik uit blik. Snijd de perziken in plakjes en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.