Ā 

Shakshuka

recepten Nov 13, 2024

Dit heb je nodig (twee personen)
1 ui
1 teentje knoflook
10 gr peterselie
1 paprika
300 gr zoete aardappel
2 tl ras el hanout
400 gr tomatenblokjes
100 gr babyspinazie
4 eieren

Zo maak je het:
Bereidingstijd: 30 minuten
Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn. Hak de peterselie grof door. Snijd de paprika in grove stukken. Schil de zoete aardappels. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter. Verhit een scheutje olie in een ruime pan, die je bovendien kunt afdekken met een deksel. Fruit de ras el hanout enkele minuten aan met de uiringen. Laat de zoete aardappelblokjes en de knoflook ongeveer 3 minuten meebakken. Voeg de tomatenblokjes, de paprika en de helft van de peterselie toe. Giet er 100 milliliter water bij. Bestrooi met peper en eventueel zout. Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer de babyspinazie door het mengsel. Proef en maak indien nodig op verder op smaak met peper en zout. Maak vier holtes in het groentemengsel. Breek in elke holte een ei. Probeer de dooier heel te houden. Doe de deksel terug op de pan. Laat de eieren in 8 minuten op het laagst mogelijk vuur garen. Bestrooi de shakshuka voor het opdienen met de rest van de peterselie.
 

Tips en tricks
De peterselie kun je vervangen door koriander.Nadat je de eieren hebt toegevoegd, is roeren niet meer mogelijk. Roer alles van tevoren dus goed door en zorg dat de shakshuka op dat moment ook op smaak is.


Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 445Eiwit: 18,5 gramKoolhydraten: 52,2 gramVet: 15,0 gramVezels: 10,3 gram

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.