S- winterse soep
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 35 min *Kcal: 409
Ingrediënten
2 rode uien
3 stengels bleekselderij
400 gram hertenrookworst
300 gram boerenkool
1 blikje cherrytomaten
1 blikje linzen
2 el peterselie
2 tl balsamicoazijn
1 tl olie om te bakken
800 ml water
2 blokjes kippenbouillon
2 tenen knoflook
Chilipepervlokken (optioneel)
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op. Snipper de ui. Snij de stengels bleekselderij in halve maantjes. Snij de worst in plakjes.
Bak in een (stoof)pan met dikke bodem in de olie de plakjes een paar minuten even aan en voeg dan de ui en bleekselderij toe. Laat een paar minuten bakken. Hak de knoflook fijn. Voeg deze bij de groenten en worst, roerbak even om. Leg de boerenkool erop, voeg dan de balsamicoazijn toe en roer een paar keer om. Voeg dan de tomaatjes en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat afgedekt in ca. 7 minuten gaarkoken. Roer de uitgelekte linzen erdoor en laat die nog even mee warmen. Hak ondertussen de peterselie fijn. Maak de soep op smaak met zout, peper (of chilipepervlokken). Garneer de soep rijkelijk met peterselie en serveer direct.
SLANKTIP ~ XS ~ 342 KCAL
Gebruik 300 gram (i.p.v. 400 gram) (bij 4p) hertenrookworst voor in de soep. De overgebleven rookworst kan evt. los op tafel voor de liefhebbers.