Ā 

S- vispakketjes met kabeljauw

Nov 13, 2024

*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 40 min *Kcal: 359

Ingrediënten
400 gram knolraap
400 gram vastkokende aardappel
3 preien
4 el dille blaadjes
4 stukken kabeljauw
2 el munt blaadjes
1 paksoi
100 ml yoghurt
1 tl nigellazaad
1 el olijfolie – voor in de oven
1/2 el olijfolie – om te besprekenkelen
1/2 el olijfolie – voor de prei
3 teentjes knoflook
1 el olijfolie – om te bakken
Citroensap naar smaak
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de knolraap, halveer ze en snijd in dunne plakken van 1/2 cm. Schil de aardappels, halveer ze en snijd in even dunne plakken. Doe in een mengkom met 1 el olijfolie, peper en zout en hussel om zodat alles goed bedekt is. Leg op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven voor ca. 25 minuten.
Snijd het donkerste deel van de preien af. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand er tussenuit. Snijd van 1 prei nog ca. 3 cm lichtgroen af en snij in hele dunne ringetjes voor bij de vis. Snijd de rest van de preien doormidden. Hak 1/3 van de dille. Neem per persoon een vel aluminiumfolie en leg op elk vel wat van de gesneden prei, 1 kabeljauw let, de ingehakte dille, peper, zout. Besprenkel alle pakketjes met een paar druppels olijfolie en vouw ze losjes maar goed dicht. Zet ze in de oven bij de knolraap voor 15 minuten.
Verwarm de grillpan. Smeer de stukken prei in met de aangegeven hoeveelheid olie en bestrooi met peper en zout. Grill aan beide kanten ca. 4 minuten. Zet het vuur uit, dek af en laat even staan.
Hak de rest van de dille grof en snij de muntblaadjes in reepjes. Spoel de paksoi af, snij in kwarten en dan in stukken. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit een 1 el olijfolie (bij 4p) in een grote wok en bak daarin de knofook heel lichtbruin. Haal de knoflook eruit met een schuimspaan en bewaar. Roerbak nu het wit van de paksoi 2-3 minuten. Voeg dan het groen toe en laat slinken. Zet het vuur uit.
Snijd de wortels van de prei. Snij ze in stukken van 3-5 cm en voeg bij de paksoi, samen met de knolraap, de aardappel, de plakjes kno ook, de yoghurt, olijfolie extra vierge en citroensap naar smaak, zwarte peper en het nigellazaad. Hussel voorzichtig om en serveer als lauwwarme salade bij de vispakketjes.

SLANKTIP ~ XS ~ 300 KCAL
Halveer alle hoeveelheden olijfolie en neem 50 gram aardappelen per persoon.

LUCHTIP
Eet overgebleven salade met een gekookt ei als lunch.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.