Ā 

S- rode biet risotto

recepten Nov 13, 2024

*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 45 min *Kcal: 397

Ingrediënten
1 rode ui
600 g rode bieten
300 g Calasparra-rijst
3 el munt blaadjes
150 g geitenkaas
1 zakje rucola
1,2 liter water
2 blokjes groentebouillon
1 el olijfolie om te bakken
Scheutje azijn
Peper en zout

Bereidingswijze
Zet een pan met het water en de blokjes groentebouillon op. Schil de rode bieten en rasp ze grof. Snipper de rode ui. Doe de olijfolie om te bakken in een soeppan met dikke bodem. Fruit de rode ui zachtjes aan en voeg wanneer hij wat glazig is de rijst toe. Bak de rijst al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden. Roer dan de geraspte rode biet erdoor en voeg 3/4 van de groentebouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan het geheel in ca. 20-25 minuten gaar worden. Voeg evt. nog wat groentebouillon erbij als het droog kookt of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
Was intussen de rucola. Hak de blaadjes munt grof. Rasp de geitenkaas. Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken en voeg de gehakte munt en 2/3de van de geitenkaas toe (bewaar de rest voor garnering). Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete rode bieten. Serveer de risotto op een bedje van rucola.

SLANKTIP ~ XS ~ 322 KCAL
Neem de helft van de geitenkaas.

SLANKTIP ~ XS ~ 283 KCAL
Gebruik hüttenkäse i.p.v. geitenkaas. Roer er bv. nog wat bieslook doorheen voor een pittigere smaak.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.