S- noedels met tempeh
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 40 min *Kcal: 430
Ingrediënten
400 gram tempeh
1 el gember (geraspt)
3 stengels bleekselderij
2 bakjes champignons
1 rode peper
600 gram Chinese kool
1 potje Hottie Sambal
125 gram noedels
1 blokje bouillon
500 ml water
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
4 el ketjap manis
1 el water
2 tl sambal manis
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet water met het blokje bouillon op voor de noedels. Snijd de tempeh in reepjes van ca. 0.5 cm dik en 4 cm lang en bak bruin in 1.5 el (bij 4p) hete zonnebloemolie. Leg wanneer bruin op een bord met keukenpapier en zet weg.
Hak de knoflook fijn, rasp de gember en snij de stengels bleek selderij in dunne halve maantjes. Maak de champignons schoon en snij in kwarten. Snijd de rode peper in stukjes (verwijder evt. de zaadlijsten voor een minder pittige smaak). Bak in een wok zachtjes de knoflook, gember, bleekselderij en rode peper aan in 0.5 el (bij 4p) zonnebloemolie. Voeg de champignons toe en roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Draai het vuur zacht.
Doe de ketjap manis, 1 el water (bij 4p) en de sambal manis (minder als je niet van pittig houdt) in de tempeh pan. Roer door en voeg de tempeh er weer terug bij. Verwarm goed door, draai het vuur uit en houd warm. Snijd de Chinese kool in reepjes en roerbak mee totdat het geslonken is. Roer dan de Hottie Sambal Paprika Laos erdoor (een heel potje bij 4p, de pittigheid valt mee!) en breng evt. nog op smaak met peper en zout.
Kook intussen de noedels in 4 minuten gaar in de bouillon. Giet de noedels af en bewaar nog wat bouillon. Knip de noedels evt. met een schaar zodat mengen makkelijker gaat. Meng de noedels en groenten goed door elkaar en maak indien nodig smeuïger met wat bouillon. Serveer de noedels met de sticky tempeh.