Ā 

S - Kipnuggets

recepten Oct 29, 2024

*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 20 min *Kcal: 439


Ingrediënten

1 kg tomaat, in dunne plakken

1 tl peper

10 g verse bieslook, fijngehakt 1/2

el azijn

600 g kipfilet, in plakjes van 1 cm dik

2 el bloem

2 eieren, geklutst

160 g cornflakes, grof gehakt

2 tl plantaardige olie

zout en peper


Bereidingswijze

Meng de tomaat met de peper, het bieslook en de azijn in een kom. Breng de kip op smaak met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kip erdoor. Schud het overtollige bloem eraf. Haal de kip door het ei en wentel door de cornflakes. Verhit de olie in een antiaanbakpan op halfhoog vuur en bak de kipnuggets in circa 4 minuten gaar. Keer halverwege en pas op voor aanbranden. Serveer de kipnuggets met de tomatensalade.


PLUSTIP - M - 464 KCAL

gebruik 1 el plantaardige olie en serveer de kipnuggets met 4 eetlepels zoete chilisaus.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.