S - Kipnuggets
Oct 29, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 20 min *Kcal: 439
Ingrediënten
1 kg tomaat, in dunne plakken
1 tl peper
10 g verse bieslook, fijngehakt 1/2
el azijn
600 g kipfilet, in plakjes van 1 cm dik
2 el bloem
2 eieren, geklutst
160 g cornflakes, grof gehakt
2 tl plantaardige olie
zout en peper
Bereidingswijze
Meng de tomaat met de peper, het bieslook en de azijn in een kom. Breng de kip op smaak met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en breng op smaak met zout en peper. Wentel de kip erdoor. Schud het overtollige bloem eraf. Haal de kip door het ei en wentel door de cornflakes. Verhit de olie in een antiaanbakpan op halfhoog vuur en bak de kipnuggets in circa 4 minuten gaar. Keer halverwege en pas op voor aanbranden. Serveer de kipnuggets met de tomatensalade.
PLUSTIP - M - 464 KCAL
gebruik 1 el plantaardige olie en serveer de kipnuggets met 4 eetlepels zoete chilisaus.