M- Vrakensreepjes net speltpasta
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 30 min *Kcal: 505
Ingrediënten
600 gram spruitjes
500 gram kastanjechampignons
200 gram speltpasta
400 gram varkensreepjes
200 ml soja cuisine
2 tenen knoflook
1⁄2 el olijfolie
2 el mosterd
2 tl gedroogde dragon
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet een grote pan met water op voor de speltpasta en de spruitjes. Maak de spruiten schoon en snij ze doormidden. Maak de champignons schoon, halveer de kleine en snij de grote in kwarten. Hak de knoflook fijn. Kook de pasta gaar in 7 minuten. Doe na 2 minuten van de kooktijd de spruitjes erbij en kook deze 5 minuten mee. Giet alles af en spoel af met koud water.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en bak op hoog vuur de varkensreepjes kort rondom bruin en bijna gaar. Leg op een bord en zet even weg.
Bak in het vet van de varkensreepjes op hoog vuur de champignons enkele minuten aan totdat ze bruin worden. Bestrooi ze met zout en peper, roerbak nog even door en zorg dat het vocht grotendeels verdampt. Voeg dan de knoflook toe, schep een paar keer om en roer de mosterd en dragon erdoor. Roer de soja cuisine en varkensreepjes erbij en laat 2 minuten pruttelen.
Roer vlak voor het serveren de pasta en de spruiten erdoor. Maak goed op smaak met peper en zout.
SLANKTIP ~ S ~ 397 KCAL
Neem 75 gram varkensreepjes p.p. en gebruik de helft van de sojacuisine (25 ml p.p.). Indien je voor meerdere mensen kookt, doe dan na het toevoegen van de dragon, 1 portie gebakken champignons in een andere pan. Voeg daar de juiste hoeveelheid varkensreepjes en sojacuisine aan toe.
PLUSTIP ~ L ~ 593 KCAL
Neem 75 gram pasta p.p. (i.p.v. 50 gram).
LUNCHTIP
Eet de overgebleven varkens-reepjes op een broodje. Lekker met wat mosterd of een yoghurt-knoflook sausje.
Ingrediënten
600 gram spruitjes
500 gram kastanjechampignons
200 gram speltpasta
400 gram varkensreepjes
200 ml soja cuisine
2 tenen knoflook
1⁄2 el olijfolie
2 el mosterd
2 tl gedroogde dragon
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Zet een grote pan met water op voor de speltpasta en de spruitjes. Maak de spruiten schoon en snij ze doormidden. Maak de champignons schoon, halveer de kleine en snij de grote in kwarten. Hak de knoflook fijn. Kook de pasta gaar in 7 minuten. Doe na 2 minuten van de kooktijd de spruitjes erbij en kook deze 5 minuten mee. Giet alles af en spoel af met koud water.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een wok en bak op hoog vuur de varkensreepjes kort rondom bruin en bijna gaar. Leg op een bord en zet even weg.
Bak in het vet van de varkensreepjes op hoog vuur de champignons enkele minuten aan totdat ze bruin worden. Bestrooi ze met zout en peper, roerbak nog even door en zorg dat het vocht grotendeels verdampt. Voeg dan de knoflook toe, schep een paar keer om en roer de mosterd en dragon erdoor. Roer de soja cuisine en varkensreepjes erbij en laat 2 minuten pruttelen.
Roer vlak voor het serveren de pasta en de spruiten erdoor. Maak goed op smaak met peper en zout.
SLANKTIP ~ S ~ 397 KCAL
Neem 75 gram varkensreepjes p.p. en gebruik de helft van de sojacuisine (25 ml p.p.). Indien je voor meerdere mensen kookt, doe dan na het toevoegen van de dragon, 1 portie gebakken champignons in een andere pan. Voeg daar de juiste hoeveelheid varkensreepjes en sojacuisine aan toe.
PLUSTIP ~ L ~ 593 KCAL
Neem 75 gram pasta p.p. (i.p.v. 50 gram).
LUNCHTIP
Eet de overgebleven varkens-reepjes op een broodje. Lekker met wat mosterd of een yoghurt-knoflook sausje.