M- Verse gnocchi
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 30 min *Kcal: 514
Ingrediënten
150 gram boerenkool
80 gram zonnebloempitten
1 el yoghurt
4 roodlof
2 appels
1 bosje radijs
600 gram gnocchi
1 teentje knoflook
1 el citroensap
1⁄2 tl zout
2 el olijfolie voor de pesto
75 ml water
1 el witte wijn azijn
1 el olijfolie extra vierge voor de dressing
1/8 tl kerriepoeder
1 tl olijfolie voor de gnocchi
Peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote pan met ruim water op voor de gnocchi en kleine pan met een laagje water en zout voor het blancheren van de boerenkool. Doe de boerenkool bij het kokende water en blancheer 5 minuten.
Bak de zonnebloempitten op zacht vuur in een droge koekenpan, zorg dat ze niet aanbranden. Giet de boerenkool af en druk het vocht eruit. Doe de boerenkool, de knoflook, de zonnebloempitten, het citroensap, water, 1⁄2 tl zout en peper naar smaak in het bakje van de staafmixer en staafmix het zo glad mogelijk. Voeg dan 2 el olijfolie (bij 4p) toe en staafmix nog even door tot het een smeuïge pesto is.
Meng de yoghurt, de witte wijn azijn, olijfolie extra vierge voor de dressing, het kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
Snij de roodlof in vieren, verwijder het hart en snij dan in lange repen. Snij de appel(s) in vieren, verwijder het hart en snij in stukjes. Snij de radijsjes in kwarten. Meng de roodlof, appel en radijs vlak voor het serveren met de dressing.
Kook de gnocchi gaar in 2 minuten vanaf dat het water kookt. Zodra ze gaan drijven zijn ze gaar. Giet de gnocchi af en meng er 1 tl olijfolie (bij 4p) door zodat ze los blijven van elkaar. Serveer de gnocchi met de pesto en de salade.
SLANKTIP ~ S ~ 437 KCAL
Neem 100 gram gnocchi p.p.
SLANKTIP ~ XS ~ 349 KCAL
Neem 75 gram gnocchi p.p. en de helft van de boerenkoolpesto.
LUNCHTIP
Besmeer 2 volkoren crackers met een dun laagje overgebleven boerenkoolpesto en beleg met wat restjes roodlof en radijs. Ook lekker met plakjes tomaat en komkommer.