M- Rundertartaar met geroosterde groenten
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 45 min *Kcal:531
Ingrediënten
1 citroen
600 gram rode en gele bieten
600 gram pastinaak
600 gram aardappels
1,5 zakje veldsla
4 rundertartaar
2 tenen knoflook
2 olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1⁄2 el witte wijnazijn
1⁄2 tl mosterd
1 tl olie om te bakken
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden °C.
Zet een pan met water op voor de aardappels en pastinaak. Snij de citroen doormidden en knijp het sap uit in een bakje. Bewaar de citroenhelften. Schil de bieten en snij in blokjes van ca. 2 cm.
Hussel goed om in een mengkom met de helft van het citroensap, 1 el olijfolie (bij 4p) en peper en zout naar smaak. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en schuif het voor ca. 35 minuten in de oven.
Schil de pastinaak en aardappel en snij ze in gelijke stukken (wat groter dan de bieten). Kook de stukken ca. 8 minuten voor en giet het daarna af. Verwijder de schil van de knoflook en kneus ze. Hussel de stukken aardappel en pastinaak in een mengkom samen met de gekneusde knoflook, de rest van het citroensap, 1 el olijfolie (bij 4p) en flink peper en zout naar smaak. Leg dit bij de bietjes in de oven samen met de uitgeknepen citroenhelften. Bak voor minstens 25 minuten mee. Hussel halverwege een keer om.
Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout naar smaak. Bak de tartaartjes op laag vuur in 1 tl olie (bij 4p) om en om bruin en gaar in ca. 10 minuten. Serveer met de veldsla en geroosterde groenten.
SLANKTIP ~ S ~ 397 KCAL
Halveer je portie aardappelen en pastinaak tot in totaal ca. 300 gram per persoon.
SLANKTIP ~ XS ~ 328 KCAL
Halveer je portie aardappelen en pastinaak tot in totaal ca. 300 gram per persoon en neem ook de helft van de rundertartaar.
Ingrediënten
1 citroen
600 gram rode en gele bieten
600 gram pastinaak
600 gram aardappels
1,5 zakje veldsla
4 rundertartaar
2 tenen knoflook
2 olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1⁄2 el witte wijnazijn
1⁄2 tl mosterd
1 tl olie om te bakken
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden °C.
Zet een pan met water op voor de aardappels en pastinaak. Snij de citroen doormidden en knijp het sap uit in een bakje. Bewaar de citroenhelften. Schil de bieten en snij in blokjes van ca. 2 cm.
Hussel goed om in een mengkom met de helft van het citroensap, 1 el olijfolie (bij 4p) en peper en zout naar smaak. Leg dit op een bakplaat met bakpapier en schuif het voor ca. 35 minuten in de oven.
Schil de pastinaak en aardappel en snij ze in gelijke stukken (wat groter dan de bieten). Kook de stukken ca. 8 minuten voor en giet het daarna af. Verwijder de schil van de knoflook en kneus ze. Hussel de stukken aardappel en pastinaak in een mengkom samen met de gekneusde knoflook, de rest van het citroensap, 1 el olijfolie (bij 4p) en flink peper en zout naar smaak. Leg dit bij de bietjes in de oven samen met de uitgeknepen citroenhelften. Bak voor minstens 25 minuten mee. Hussel halverwege een keer om.
Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge. Maak een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout naar smaak. Bak de tartaartjes op laag vuur in 1 tl olie (bij 4p) om en om bruin en gaar in ca. 10 minuten. Serveer met de veldsla en geroosterde groenten.
SLANKTIP ~ S ~ 397 KCAL
Halveer je portie aardappelen en pastinaak tot in totaal ca. 300 gram per persoon.
SLANKTIP ~ XS ~ 328 KCAL
Halveer je portie aardappelen en pastinaak tot in totaal ca. 300 gram per persoon en neem ook de helft van de rundertartaar.