Ā 

M- Pindasoep met gember

recepten Nov 13, 2024

*Type gerecht: Lunch *Personen: 4 *Bereidingstijd: 15 min *Kcal: 518

Ingrediënten
2 tl plantaardige olie
200 g ui, fijngehakt
20 g verse gember, geraspt
4 tenen knoflook
4 tl sambal oelek
1200 ml kippenbouillon, heet
240 g pindakaas
200 g taugé
4 lente-uien, in dunne ringen
400 g komkommer, in reepjes

Bereidingswijze
Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de ui en gember 2 minuten. Voeg de knoflook en sambal toe, roer goed door en bak 30 seconden. Voeg de bouillon en pindakaas toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten pruttelen. Spoel de taugé af met kokend water in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken. Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui, komkommer en taugé.

SLANKTIP - S - 440 KCAL
neem 1 theelepel plantaardige olie en 200 g pindakaas.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.