Ā 

M- Pastasalade met tomaat, artisjok en tonijn

recepten Nov 13, 2024

*Type gerecht: Lunch *Personen: 1 *Bereidingstijd: 20 min *Kcal: 474

Ingrediënten
50 g pastaschelpjes
3 tomaten, in blokjes
1⁄2 blikje artisjokharten, in blokjes
20 g tonijn op waterbasis (blik), uitgelekt
50 g kalamataolijven zonder pit, gehalveerd
1 el kappertjes
1 tl citroensap
1⁄2 biologische citroen, rasp
peper en zout
1 hand rucola

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de tomaten in de blender of beker van de staafmixer en pureer fijn tot een saus. Meng de tomatensaus in een kom met de artisjok, tonijn, olijven, kappertjes, het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met flink peper en wat zout. Meng de pasta met wat van de tomatensaus. Serveer met rucola.

Tip:
Heb je nog wat saus over? Je kunt de saus ook bewaren en koud serveren. Maak je de saus van tevoren, maar wil je hem toch licht opwarmen? Houd dan de citroenrasp apart en voeg die pas na het opwarmen toe.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.