M- Pasta carbonara
Nov 13, 2024
INGREDIËNTEN
200 gr parmezaanse kaas
Bakje verse basilicum
3 eierdooiers
4 eetlepels olijfolie
500 gr verse pasta (gekookt)
120 g uitgebakken magere spekreepjes
Bereidingswijze
Rasp de kaas. Vijzel de basilicum fijn. Doe dit samen in een schaal met de eierdooiers en roer dit door elkaar tot een mengsel.
Kook de verse pasta 2 minuten. Als de pasta klaar is giet je het niet af. Je schept de pasta nat uit de pan (dus met wat kookvocht) en roert het goed door het mengsel. De saus bindt zich met het kookvocht. Indien nodig kun je wat extra kookvocht toevoegen aan je gerecht.
PLUS tip - L - 593 KCAL
Bak de magere spekreepjes apart in een pan tot ze krokant zijn, giet het vet weg. Verdeel 30g over je pasta (72 kcal).
PLUS tip - L - 586 kcal
Neem wat meer pasta: 175 gr (gekookt)