Ā 

M- Mac & cheese met veel groenten

Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 35 min *Kcal: 505

Ingrediënten
200 gram speltpasta
2 preien
300 gram paddenstoelen
200 gram oude kaas 30+
2 bosjes winterpostelein
30 gram panko broodkruim
30 gram halfvolle boter
30 gram bloem
400 ml magere melk
2 blaadjes laurier
1 teen knoflook
1/2 el olijfolie
Snufje nootmuskaat
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Zet een pan water op voor de pasta. Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak eerst de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat ca. 3 minuten garen op laag vuur. Voeg al kloppend met een garde, scheut voor scheut de melk toe tot er een mooie saus ontstaat. Voeg de laurier­ blaadjes toe, breng op smaak met wat zout en flink peper en laat ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om. Draai het vuur uit als het begint te bubbelen.
Kook de pasta beetgaar in ca. 6 minuten, giet af en laat uitlekken. Voeg een drupje olijfolie toe zodat het niet gaat plakken.
Snij intussen de prei in dunne ringen, was deze even goed in een vergiet en laat uitlekken. Hak de knoflook fijn en snij de padden­ stoelen in grove stukken. Rasp de kaas. Was de winterpostelein en snij ze in grove stukken. Doe de olie in een koekenpan en bak de prei en de knoflook 2­3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 minuten. Haal van het vuur.
Warm de bechamel nog even op en roer de geraspte kaas er goed doorheen. Breng op smaak met een flinke snuf nootmuskaat. Meng in een grote pan of bak de pasta met de saus, het padden­ stoelenmengsel en de rauwe winterpostelein. Doe in een ovenschaal, strooi de panko erover en druk die er een beetje in en bak in het midden van de oven in 10­-15 minuten goudbruin.

SLANKTIP ~ S ~ 428 KCAL
Roer de helft van de geraspte kaas door de bechamelsaus.

PLUSTIP ~ L ~ 591 KCAL
Neem 75 gram speltpasta per persoon.
 
  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.