M- Kruidige bulgur met kikkererwten met feta
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 40 min *Kcal: 425
Ingrediënten
1 ui
1 blikje tomatenpuree
200 gram bulgur
1,5 courgette
4 tomaten
1 blikje kikkererwten
30 gram pompoenpitten
200 gram feta
Rasp van 1 limoen
Sap van 1 limoen
4 el koriander
2 el munt
2 tenen knoflook
2 tl komijnpoeder
350 ml water
1 el olie om te bakken
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in ca. 2 minuten aan in een wok in de helft van de olie om te bakken. Voeg de komijnpoeder en tomatenpuree erbij en fruit zachtjes een minuut mee. Roer de bulgur erdoor. Schenk het water erbij, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken.
Snij de courgette in de lengte in dunne plakken. Besmeer met de rest van de olie om te bakken en grill in de grillpan met mooie strepen erop. Leg elke portie die klaar is op een schaal en bestrooi met peper en zout. (NB. als je minder tijd hebt, snij de courgette dan in blokjes en bak op hoog vuur al roerbakkend bruin en beetgaar).
Ga tijdens het grillen verder met de rest: haal de deksel van de bulgur als die gaar en droog gekookt is, roer los met een vork en laat iets afkoelen. Snij de tomaten in stukjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Roer de tomaten en de kikkererwten door de bulgur.
Bak de pompoenpitten voorzichtig knapperig in een droge koekenpan, doe in een bakje en zet op tafel. Snij de feta in blokjes en zet op tafel. Rasp de limoen en pers het sap uit. Hak de munt en koriander fijn en meng samen met de limoensap en -rasp door de bulgur. Check op peper en zout. Serveer de bulgur met de blokjes feta, de pompoenpitten en de gegrilde (of gebakken) courgette.