Ā 

M- Koolvis

recepten Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 45 min *Kcal: 467

Ingrediënten
20 gram gedroogde tomaten
800 gram vastkokende aardappels
1 spitskool
4 koolvisfilets
4 lente-ui
50 gram oude kaas 30+
1 el panko broodkruim
2 el olijfolie
2 tenen geplette knoflook
1 tl paprikapoeder
1 teen knoflook
2 el water
1 el citroensap (kan ook uit een flesje)
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gedroogde tomaten in een kommetje met heet water om te wellen. Was de aardappels en snij deze in gelijke stukken. Hussel met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p), peper, zout en de geplette knoflook. Doe in een ovenschaal (eventueel op bakpapier) en schuif dit gedurende 30 minuten in de oven.
Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in repen. Verwarm in een pan een kwart van de olijfolie (1/2 el bij 4p). Voeg de paprikapoeder en spitskool toe en roerbak even om. Hak ondertussen de overige knoflook fijn en voeg toe in de pan. Doe het water erbij en laat zachtjes gaar stoven met een deksel op de pan in ca. 15 minuten.
Dep de vis droog en leg op bakpapier in een ovenschaaltje. Bestrooi met peper en zout. Haal de gedroogde tomaten uit het water en maal met behulp van een staafmixer met bakje fijn samen met de laatste kwart olijfolie (1/2 el bij 4p). Hak de lente-ui extra fijn en rasp de kaas. Vermeng de kaas en lente-ui met de panko en gedroogde tomaten. Verdeel het mengsel over de visfilets en schuif gedurende 10 minuten in de oven.
Breng de spitskool op smaak met een kneepje citroen, peper en zout. Serveer de vis met de geroosterde aardappeltjes en spitskool.

SLANKTIP ~ S ~ 376 KCAL
Neem een halve portie geroosterde aardappelen (100 gram p.p.). Of neem juist een halve portie vis met gedroogde tomaat en kaas voor een S - 393 KCAL.
 
  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.