Ā 

M- Koolrolletjes

recepten Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 35 min *Kcal: 523

Ingrediënten
200 gram rode linzen
100 gram basmati rijst
1 ui
2 stengels lente-ui
1,5 spitskool
2 zakjes Bartje Boemboe pindasaus
1 bakje kruiden (met stip)
2 tenen knoflook
2 el koriander
1 el plantaardige olie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 100 graden °C. Doe de linzen en de rijst samen in een pan met gezouten water en kook gaar in ca. 10-12 minuten. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Hak de koriander grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook ca. 5 minuten tot de ui glazig en zacht is. Snij ondertussen de lente-ui fijn en voeg deze toe.
Giet de linzen en rijst af en meng met het ui-mengsel, kruiden-bakje en grof gehakte koriander tot een vulling. Bewaar nog wat koriander om te garneren. Breng op smaak met peper en zout.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Haal 2 kool-bladeren pp (uit de koelkast) voorzichtig los van de krop en blancheer in het kokend water tot ze zacht en vouwbaar zijn. Laat ze uitlekken op een schone theedoek.
Leg een koolblad met de holle kant naar boven voor je. Snijd het dikste gedeelte van de middennerf weg. Schep wat vulling op het koolblad en rol een stukje op. Begin bij de punt van het koolblad. Sla de zijkanten over de vulling en rol verder op tot je een mooi pakketje hebt. Maak zo 2 rolletjes pp. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschaal en houd ze warm in de oven.
Zet ondertussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 100 ml water per zakje pindasaus toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het! Schenk over de koolrolletjes. Garneer met wat korianderblad en serveer.

SLANKTIP ~ S ~ 409 KCAL
Neem een halve portie pindasaus.

LUNCHTIP
Maak van overgebleven spitskool een eenvoudige coleslaw door deze in fijnereepjes te snijden. Rasp restjes groenten uit je koelkast (bv. wortel of radijsjes) en vermeng ook met de kool. Lekker met overbleven pindasaus of een eetlepel mosterd. Eet er bijvoorbeeld een gekookt ei bij.
Maak een salade van de overgebleven linzen, spitskool en eventueel restjes groenten en sla uit de koelkast met een dressing van yoghurt, mosterd en azijn.
 
 
  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.