M- Gevulde portobello
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 40 min *Kcal: 510
Ingrediënten
900 gram venkel
1⁄2 el citroensap
1 rode peper
250 gram ricotta
1⁄2 el citroenrasp
4 portobello’s
240 gram spaghetti
2 el olijfolie
4 tenen knoflook
3 el olijfolie extra vierge
Peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
Rasp de citroen en pers het sap uit. Snij alleen het uiterste kontje van de venkel en snij hem dan in mooie dunne plakken van 1/2 cm. Meng de venkel in een mengkom goed met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p), de aangegeven hoeveelheid citroensap, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en leg de knoflook tenen (in de schil) erbij. Schuif gedurende 30 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng 1/4 van de aangegeven hoeveelheid rode peper door de ricotta samen met de citroenrasp en zout en peper naar smaak. Haal de steeltjes van de portobello’s en besmeer ze met een de andere helft van de olijfolie (1 el bij 4p), peper en zout. Vul ze met 2/3 van het ricottamengsel en leg ze in totaal 15-20 minuten op de venkel. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de portobello’s en de venkel uit de oven en check of de venkel gaar is. Haal de knoflook tenen er tussenuit. Knijp de knoflookpulp uit de schilletjes en hak fijn. Meng samen met de olijfolie extra vierge, de rest van de rode peper en zout door de spaghetti. Roer op het laatst nog de rest van het ricottamengsel erdoor en serveer met de venkel en portobello’s.
Ingrediënten
900 gram venkel
1⁄2 el citroensap
1 rode peper
250 gram ricotta
1⁄2 el citroenrasp
4 portobello’s
240 gram spaghetti
2 el olijfolie
4 tenen knoflook
3 el olijfolie extra vierge
Peper en zout
Bereidingswijze
Zet een grote pan gezouten water op voor de spaghetti.
Rasp de citroen en pers het sap uit. Snij alleen het uiterste kontje van de venkel en snij hem dan in mooie dunne plakken van 1/2 cm. Meng de venkel in een mengkom goed met de helft van de olijfolie (1 el bij 4p), de aangegeven hoeveelheid citroensap, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en leg de knoflook tenen (in de schil) erbij. Schuif gedurende 30 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng 1/4 van de aangegeven hoeveelheid rode peper door de ricotta samen met de citroenrasp en zout en peper naar smaak. Haal de steeltjes van de portobello’s en besmeer ze met een de andere helft van de olijfolie (1 el bij 4p), peper en zout. Vul ze met 2/3 van het ricottamengsel en leg ze in totaal 15-20 minuten op de venkel. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de portobello’s en de venkel uit de oven en check of de venkel gaar is. Haal de knoflook tenen er tussenuit. Knijp de knoflookpulp uit de schilletjes en hak fijn. Meng samen met de olijfolie extra vierge, de rest van de rode peper en zout door de spaghetti. Roer op het laatst nog de rest van het ricottamengsel erdoor en serveer met de venkel en portobello’s.