M- Geroosterde groenten
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 50 min *Kcal:534
Ingrediënten
400 gram pastinaak
400 gram knolselderij
500 gram zoete aardappel
2 rode uien
1 bol knoflook
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 blikje cherry tomaatjes
1 blik linzen
4 el kappertjes
70 ml olijfolie
1 1⁄2 tl zout
Peper uit de molen naar smaak
2 el citroensap (evt. uit een flesje)
1 tl mosterd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan met ca. 10 cm water en een snufje zout aan de kook.
Schil de pastinaken en snij in lange stukken van 5 cm bij 1,5 cm. Snij de knolselderij doormidden, verwijder de modderige wortel delen en snij deze vervolgens in plakken van 1,5 cm. Schil de plakken met een dunschiller en snij stukken van 5 cm bij 1,5 cm. Schrob de zoete aardappels schoon en maak parten van 5 cm bij 1,5 cm.
Kook de pastinaak, de knolselderij en de zoete aardappel 4 minuten voor (vanaf dat het water kookt). Pel ondertussen de uien en snij ze in 8 parten. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
Giet de groenten af, laat even droogstomen en doe in een mengkom met 2/3 van de olijfolie, de ui, de takjes tijm en rozemarijn, knoflook, een deel van het zout (1tl bij 4p) en peper toe. Meng alles goed en doe het in een braadslee (evt. op bakpapier) in de oven.
Rooster het 30-35 minuten. Giet de tomaatjes af in een vergiet en doe hetzelfde met de linzen. Voeg beide na 20 minuten bij de groenten in de oven. Hussel alles even om. Maak intussen een dressing van het citroensap, de kappertjes, de mosterd, de rest van de olijfolie en 1⁄2 tl zout (bij 4p). Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct.
SLANKTIP ~ S ~ 428 KCAL
Gebruik in totaal 50 ml olijfolie (bij 4p) en neem een halve portie zoete aardappel.