L- Zuurkoolschotel
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 45 min *Kcal: 586
Ingrediënten
800 gram Nicola aardappelen
200 ml Provamel Soja Cuisine
1,5 pakken zuurkool
2 appels
8 verse knakworsten (rund)
2 tl suiker
2 el mosterd
2 tl paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
0.5 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op met water en wat zout. Schrob de aardappelen schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij dan met schil in plakjes van 0.5 cm dik. Of gebruik een mandoline. Kook de aardappelplakjes in ca. 2-3 minuten net niet gaar.
Maak een mengsel van de soja cuisine, suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout. Weeg 200 gram zuurkool p.p. af. Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht eruit. Leg onderin een ovenschaal dakpansgewijs de plakjes voorgekookte aardappel. Giet 1/3de van het soja cuisine-mengsel over de aardappelen. Meng de rest van het mengsel door de zuurkool. Leg dan de zuurkool op de aardappelen.
Snij de appel(s) in vieren, verwijder de klokhuizen en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de olijfolie (evt. met behulp van een kwastje) over de appels heen.
Schuif de zuurkoolschotel voor ca. 25-30 minuten in de oven tot de appels beginnen te bruinen. Dek evt. de schaal af met aluminiumfolie als de appels te snel bruin worden.
Verwarm de knakworsten in een grillpan zonder olie of verwarm ze in het plastic in heet maar niet kokend water gedurende ca. 10 minuten. Serveer de knakworsten met de kruidige zuurkoolschotel.
SLANKTIP ~ M ~ 460 KCAL
Neem 1 knakworst en bewaar de ander voor de lunch.
PLUSTIP ~ S ~ 372 KCAL
Neem 1 knakworst en schep een halve portie aardappelen op.