L- kalfsgehaktbal met puree en appelmoes
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 35 min *Kcal: 644
Ingrediënten
1000 gram aardappelen
500 gram appels (geschild en klokhuis verwijderd)
500 gram rode kool
4 kalfsgehaktballen
50 ml magere melk
Snufje kaneel (optioneel)
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en de appels met een dunschiller. Zet de aardappelen op in een pan met ruim water en zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
Snij de appels in achtsten en verwijder het klokhuis. Zet ze op in een pannetje met een heel klein beetje water en kook zachtjes met een deksel gaar in ca. 15 minuten. Check of de stukken helemaal zacht zijn, zo niet, kook het dan nog wat langer.
Verwarm de rode kool op laag vuur in een pan. Bak de gehakt ballen in een koekenpan (zonder olie) rondom bruin en laat ze dan in ca. 10 minuten met een deksel (deels) op de pan gaar worden. Maak het aanbaksel daarna los met een klein scheutje water voor wat jus. Stamp de aardappelen wanneer ze gaar zijn tot een mooie gladde puree met de melk. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kalfsgehaktballen met de rode kool, aardappelpuree en de zelfgemaakte appelmoes (ca. 3 el p.p.).