L- Gekonfijte eendenbout
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 30 min *Kcal: 602
Ingrediënten
4 stuks gekonfijte eendenbout
400 gram (Dore) Aardappelen
800 gram aardpeer
600 gram groene kool
1 el boter
100 ml melk
Zout naar smaak
Bereidingswijze
Leg de eendenbouten in de verpakking in een bak met warm water zodat het vet in de verpakking smelt.
Schil intussen de aardappelen en de aardperen en snij in stukken. Haal de buitenste grove bladeren van de groene kool, snij de kool dan in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Zet de aardappelen en de aardpeer op in koud water met een beetje zout en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten.
Neem een pan met dikke bodem. Knip een hoekje van de eendenbout verpakking en giet/knijp het vet en de gelei eruit in de pan. Verwarm het vet en leg de bouten zelf even apart. Doe de groene kool bij het warm geworden eendenvet en roer even goed om. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat gedurende 10-15 minuten stoven voor een bite naar smaak.
Bak intussen de eendenbouten in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Leg ze dan op de groene kool om ze nog even goed door te warmen. Doe een scheutje water bij de aanbaksels in de koekenpan en roer even goed door. Doe dit vocht ook bij de groene kool.
Giet de aardappelen en aardperen af als ze gaar zijn en stamp met de boter en de melk tot een smeuïge puree. Dien de groene kool apart op of meng door de puree. Serveer met de eendenbouten.
SLANKTIP ~ M ~ 535 KCAL
Stoof de groene kool niet in het eendenvet maar stoom het mee m.b.v. een zeef bovenop de aardappelen en aardpeer.
SLANKTIP ~ S ~ 427 KCAL
Weeg 50 gram van de gekonfijte eendenbout af en eet dat bij de gesmoorde groene kool en aardpeerpuree. Laat evt. de boter weg uit de puree voor een S – 399 KCAL gerecht.
SLANKTIP ~ M ~ 390 KCAL
Laat de boter weg uit de puree en schep de helft van de puree op.
Ingrediënten
4 stuks gekonfijte eendenbout
400 gram (Dore) Aardappelen
800 gram aardpeer
600 gram groene kool
1 el boter
100 ml melk
Zout naar smaak
Bereidingswijze
Leg de eendenbouten in de verpakking in een bak met warm water zodat het vet in de verpakking smelt.
Schil intussen de aardappelen en de aardperen en snij in stukken. Haal de buitenste grove bladeren van de groene kool, snij de kool dan in kwarten, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Zet de aardappelen en de aardpeer op in koud water met een beetje zout en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 15 minuten.
Neem een pan met dikke bodem. Knip een hoekje van de eendenbout verpakking en giet/knijp het vet en de gelei eruit in de pan. Verwarm het vet en leg de bouten zelf even apart. Doe de groene kool bij het warm geworden eendenvet en roer even goed om. Zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat gedurende 10-15 minuten stoven voor een bite naar smaak.
Bak intussen de eendenbouten in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Leg ze dan op de groene kool om ze nog even goed door te warmen. Doe een scheutje water bij de aanbaksels in de koekenpan en roer even goed door. Doe dit vocht ook bij de groene kool.
Giet de aardappelen en aardperen af als ze gaar zijn en stamp met de boter en de melk tot een smeuïge puree. Dien de groene kool apart op of meng door de puree. Serveer met de eendenbouten.
SLANKTIP ~ M ~ 535 KCAL
Stoof de groene kool niet in het eendenvet maar stoom het mee m.b.v. een zeef bovenop de aardappelen en aardpeer.
SLANKTIP ~ S ~ 427 KCAL
Weeg 50 gram van de gekonfijte eendenbout af en eet dat bij de gesmoorde groene kool en aardpeerpuree. Laat evt. de boter weg uit de puree voor een S – 399 KCAL gerecht.
SLANKTIP ~ M ~ 390 KCAL
Laat de boter weg uit de puree en schep de helft van de puree op.