L- Erwtensoep
Nov 13, 2024
*Type gerecht: Diner *Personen: 4 *Bereidingstijd: 50 min *Kcal: 623
Ingrediënten
200 gram knolselderij
1 victoria aardappel
200 gram winterpeen
200 gram preien
2 uien
200 gram spliterwten
4 runderrookworsten
2 ciabatta broodjes
1 el olijfolie
1 liter water
2 blokjes runderbouillon
1 blaadje laurier
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij, aardappel en de winterpeen en snij in kleine blokjes. Snij de prei in dunne ringen en was het zand ertussen uit.Snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit hierin de ui, aardappel, prei, winterpeen en knolselderij al roerend een paar minuten aan, totdat de ui glazig en doorzichtig is. Voeg dan het water (evt. uit de waterkoker), bouillonblokje(s), de spliterwten en het laurierblaadje toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten koken met de deksel op de pan op laag vuur. Roer af en toe zodat de soep niet aanbrandt. Voeg evt. water toe indien nodig. Maak op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm ondertussen langzaam de worst door ca. 20 minuten met folie en al in heet water te leggen (water mag niet koken). Bak de ciabatta’s af in de voorverwarmde oven voor ca. 10-12 minuten.
Schep de soep op en leg er gesneden stukjes worst in. Serveer met in dunne plakjes gesneden ciabatta.
SLANKTIP ~ M ~ 533 KCAL
Neem geen ciabatta bij de soep.
SLANKTIP ~ S ~ 413 KCAL
Neem de soep met een halve portie rookworst en geen ciabatta.
SLANKTIP ~ XS ~ 338 KCAL
Neem geen rookworst en een halve portie ciabatta.
LUNCHTIP
Leng overbleven soep aan met wat bouillon en voeg evt. nog wat extra groenten uit je koelkast toe.
Overgebleven rookworst is heerlijk op ciabatta brood (of een volkoren boterham), besmeerd met wat mosterd of ketchup.