Ā 

Cake for breakfast

recepten Nov 13, 2024

Ingrediënten:
Voor cake:
100 gram boekweitvlokken, fijngemalen
0,5 tl  bakpoeder
1 tl vanillepoeder
snufje zout
200 g geraspte wortels
100 gram verse dadels ontpit (of voor je eigen gemak, 100 gram dadelpasta (te verkrijgen in de lokale toko of op de markt bij de notenkraam))
1 banaan
50 ml (amandel)melk
250 gram rood fruit

Voor crumble:
50 g boekweitvlokken
2 el (kokosbloesem)suiker
1 el kokosolie of boter/margarine
2 tl koekkruiden

Decoratie:
100 g aardbeien
100 g frambozen

Bereidingswijze: 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Meng de fijngemalen boekweitvlokken, het bakpoeder, vanillepoeder en het zout in een keukenmachine. Doe hier vervolgens de geraspte wortels, dadels, banaan en (amandel)melk bij en mix in de keukenmachine tot een soepel beslag
3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Schep het mengsel in het midden van de springvorm en vorm een ronde plak van ongeveer 2 cm dik (waarschijnlijk is de plak kleiner dan je vorm, maar dat is ok, het zal niet uitlopen). Verdeel het rood fruit over de cake.
4. Mix de ingrediënten voor de crumble tot een los kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit.
5. Bak de cake 50-60 minuten, doe de satéprikkertruc. Haal de cake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

Decoreer met wat aardbeien/frambozen (of in mijn geval met het restje rood fruit uit de diepvrieszak van de lidl ?). Genieten maar!

Recept afkomstig uit het boek 'Your 50 days of green happiness' van The Green Happiness, foto ook.

  • Mieke Kosters - Het geheim van slanke mensen
  • Linnaeuskade 41hs
  • 1098 BJĀ Amsterdam
  • [email protected]

Inspiratiemail

Sluit je aan bij 50.000 anderen en ontvang wekelijks inzichten, praktische tips en ervaringen om de regie over je leven te nemen.