De 4 beste fitness apps voor je conditie en afvallen
05 april 2020 

De 4 beste fitness apps voor je conditie en afvallen

Dit zijn de beste fitness apps die je helpen bij het sporten. Want tegenwoordig is iedereen druk: heb je een lange dag gewerkt, moet je de kinderen nog van de oppas halen, eten koken en ze weer naar voetbal brengen. Als je dan thuis komt, staat je hoofd niet altijd naar sporten: ‘Ik heb zo’n drukke dag gehad, nu even niet’. En dat terwijl beweging na een drukke dag een van de beste manieren is om te ontladen. Daarom geef ik je 4 tips voor apps die jou helpen bij het sporten. (En er zit er ook eentje bij voor als je weinig tijd heb!)

Freeletics

Freeletics is een geschikte app vooral voor beginners. Gevorderden hebben een abonnement nodig om meer oefeningen te zien. Wat stimuleert in deze fitness app is dat je punten verdient met een oefening. Hoe uitdagender of intensiever de oefening is, hoe meer punten je krijgt. De app daagt je dan ook uit om dit te doen: als het doen van 15 burpees bijvoorbeeld je makkelijk af gaat, stellen ze voor om er 18 doen. Je blijft jezelf uitdagen en verbeteren!

Seven

Met deze app doe jij al een workout in slechts zeven minuten. Ideaal dus als je weinig tijd hebt! En gestimuleerd om dagelijks te bewegen word je zeker: je krijgt bij je start drie levens waar je het mee moet doen. Sla je een keer een dagje over? Dan verlies je één leven. Seven is een app voor de beginnende sporter die gewoon wat extra beweging wil. Het geeft geen ingewikkeld schema en het zijn vooral basisoefeningen.

Fitness buddy

Zoek je wat meer uitdaging in je workout dan in bovenstaande apps? Dan is Fitness buddy een app voor jou! Het wordt ook wel een ‘personal trainer’app genoemd, omdat je precies ziet welke spieren je traint. Aan de hand hiervan kan je zelf een trainingsprogramma opstellen. De fitness app biedt ongeveer 400 oefeningen aan voor de iPhone en 300 voor Android toestellen. Ook hierbij kan je betaald upgraden naar meer oefeningen.

Sworkit

Helaas is deze fitness app niet meer gratis, maar omdat deze wel als heel fijn wordt ervaren door veel mensen, hebben we hem ertussen gezet. Sworkit biedt tot wel 230 oefening aan. Bij het opstarten van de app kan je kiezen of je kracht-, cardio-, yoga- of stretchoefeningen wil doen. Daarnaast kan je kiezen hoelang jouw workout moet duren. Elke oefening is te zien op een instructievideo, maar ken je de instructievideo’s inmiddels uit je hoofd, dan kan je het automatisch afspelen uitzetten. Ook kan je de tijd van de pauzes tussendoor en de intervallen aanpassen.

Handig aan deze app is dat deze synchroniseert met MyFitnessPal zo kan deze voedingsapp rekening houden met je beweging. Ook stuurt de app de gegevens door naar de Gezondheidsapp van Apple. Dat waren de tips!

Als je meer wilt weten over afvallen en beweging, lees dan ons blog: afvallen door wandelen



E-book: Afvallen zonder dieet
Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen