3 handige apps voor gezonde recepten
15 mei 2020 

3 handige apps voor gezonde recepten

Voor gezond koken heb je inspiratie nodig. Herken je dat gevoel wanneer je rond een uurtje of 4 wil bedenken wat je gaat eten vanavond, en er maar niet uitkomt? Ik heb dat regelmatig, vooral wanneer ik gevarieerden gezond wil eten. Gelukkig zijn er veel gratis apps die uitkomst bieden. Deze drie apps voor gezonde recepten zijn onze favorieten:

Gezond koken met Runtasty

Deze app geeft meer dan 40 gratis gezonde recepten. Het zijn niet de meest moeilijke recepten. Heb je toch hulp nodig? Bij elk recept kan je een korte instructievideo bekijken. Daarnaast wordt elk recept gelabeld: is het vegetarisch of heel gemakkelijk te maken, dan kom je hier dus eenvoudig achter. Let op: de app is wel in het Engels.

Benieuwd of het wat voor je is? Ze hebben een aantal voorbeelden op youtube staan die je kan bekijken.

Gezond koken met Receptenmaker

Receptenmaker maakt het mogelijk om allerlei lekkere recepten zelf te verzamelen: je maakt je eigen kookboek. Je kan er namelijk de lekkerste en gezondste recepten uit de Allerhande en Hallo Jumbo opslaan, maar ook van websites als Smulweb en 24kitchen. Je kan ook de kookboeken van je vrienden bekijken, zo kun je samen recepten delen. Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk hier een voorbeeld van gezond koken met Receptenmaker. De app is 100% Nederlands en door een kok bedacht en gerealiseerd.

Gezond koken met Slim koken

In de Slim Koken app van het voedingscentrum kan je lekkere, gezonde en makkelijke recepten vinden. Maar dat niet alleen: deze app is ook gemaakt om de voedselverspilling tegen te gaan, daarom helpt het je niet alleen bij het gezond koken maar ook bij het kopen en bewaren van je boodschappen. Zo kan je bijvoorbeeld bewaartips vinden voor de restjes die je nog over hebt.

Ik wens je veel kookinspiratie toe met deze apps! Liever een kookboek aanschaffen? Dan zijn de XL naar S receptenboeken van Mieke Kosters een goede optie.E-book: Afvallen zonder dieet
Download ons nieuwe gratis e-book over afvallen zonder dieet. Met tips en recepten, geheel volgens onze methode.  Eet niet meer al het lekkers, maar alleen het allerlekkerst. Pak weer regie op je eten. In dit boek ontdek je hóe je dat doet. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen