Zeggen wat jij wilt

Voor jezelf opkomen, de confrontatie aangaan, zeggen wat je wilt, je eigen grenzen aangeven. Veel mensen vinden dat moeilijk. Ik ook. Ik wil niet egoïstisch zijn, maar ook niet over me heen laten lopen. En toch ga ik het gesprek dat nodig is vaak liever uit de weg. Maar goed, dat brengt me -eerlijk-is-eerlijk- ook niet waar ik wil komen. Vaak zit ik dan in-the-end in mijn eentje te mokken. Of klaag ik bij vriendinnen. En uiteindelijk uit ik dan mijn behoefte in boosheid of verdriet. Machteloos en/of kinderachtig.
Op een volwassen manier aangeven wat ik wil, is dus een vaardigheid die ik graag ontwikkel. Om juist, in contact met de ander, mijn eigen grenzen aan te geven. Ontdek je mee?

Download hier het e-book effectief communiceren

Berichten over Zeggen wat jij wilt: